Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 01

Šmaikštuolis „Tėtis“ linksmino kauniečius (nuotraukos)

Paskutinę kovo mėnesio dieną kauniečiai rinkosi į laisvalaikio namuose „Nautilus“ vykusį linksmą monospektaklį „Tėtis“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Tėtis

Paskutinę kovo mėnesio dieną kauniečiai rinkosi į laisvalaikio namuose „Nautilus“ vykusį linksmą monospektaklį „Tėtis“.

Laukiant šeimos pagausėjimo, dėmesio centre visuomet atsiduria būsimoji mama, tėtis lieka nuošalyje. Atsakymų, kaip tuomet jaučiasi vyrai, kokios mintys sukasi jų galvoje, kaip priimamas naujas gyvenimo etapas, ieškojo aktoriaus Ramūno Rudoko įkūnytas personažas. Būsimasis tėtukas skundėsi, jog puikiai besiklostantį gyvenimą netikėtai sudrumsčia į pasaulį pasibeldusi nauja gyvybė, tačiau tuo pačiu ji sukelia ir ypatingus jausmus.

Spektaklis prasidėjo būsimo tėčio prisiminimais, pamąstymais apie tėvo vaidmenį visuomenėje, būsimą tėvystę, kaip vyrai jaučiasi šalia pasikeitusių savo žmonų – būsimų mamų. Tėčio savijauta tokiu metu labai dinamiška: vienu metu džiaugiasi, kitu puola į paniką. Sužinojęs, jog žmona nėščia, vyras tampa jos apsauginiu, ja didžiuojasi, nors viduje „deda į kelnes“. Taipogi būsimasis tėtis nori visiems šaukti, jog turės mažylį, tačiau su kokiu nusivylimu konstatuoja faktą, jog to negalima daryti, kol vaisiui sukaks trys mėnesiai.

Spektaklyje R.Rudokas linksmai pavaizdavo ir nutikimus ginekologo kabinete, patį gimdymą, kurio metu jis ne tik apsiverkė, bet ir išbučiavo akušerę, po to akušerės akušerę, visus pirmakursius medicinos studentus ir netgi apsaugos darbuotoją!

Antrame spektaklio veiksme tėtis pasakojo apie patirtus jausmus, naujus darbus, šeimoje atsiradus mažyliui: vystyklų keitimas, skalbinių tvarkymas, rūpinimasis kūdikiu, konfliktai su nuolat pervargusia žmona.

Tačiau nepaisydamas visų sunkumų, R.Rudoko įkūnytas personažas padarė išvadą, jog buvimas tėvu – tai neįkainojamas potyris, kurį savo kailiu turi pajusti kiekvienas vyras.

Nuotraukų autorė: Lina Pankratjevaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius