Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 08

Startavo „Vilniaus Kino Šortai 2010“!

Grėsmingais „Banda dzeta“ muzikos akordais oficialiai buvo atidarytas penktasis „Vilniaus kino šortai 2010“ trumpametražių filmų festivalis.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Grėsmingais „Banda dzeta“ muzikos akordais oficialiai buvo atidarytas penktasis „Vilniaus kino šortai 2010“ trumpametražių filmų festivalis.

Šiemet festivalį sudaro vienuolika konkursinių programų ir dvi specialiosios. Konkursinės programos suskirstytos pagal tam tikrą tematiką: „Kelio“, „Gyvenimo dėlionė“, „Portretai“, Šypsokis!“ ir kitas temas, simbolizuojančias tam tikrus gyvenimo momentus.

Visus jaunųjų kino kūrėjų darbus stebės ir vertins kino megėjams gerai pažįstami komisijos nariai: Auksė Kancerevičiūtė, Liuda Drižytė ir Stasys Baltakis. Šiemet tarptautiniame festivalyje bus rodomi ir vertinami viso pasaulio naujosios kartos kinematografų trumpametražiai filmai.

Pirmąjį kino festivalio vakarą pradėjo simboliški: Kelio“ ir Šypsokis!“ programų trumpametražiai filmai. Nugalėtoją nuspėti dar tikrai per anksti, nes savo eilės ekrane laukia nemažai konkurencingų filmų, pretenduojančių gauti geriausio filmo vardą, o jo autorius 1km 16mm kino juostą.

Daugiausiai tikimasi iš „Gyvenimo dėlionė“ ir „Portretai“ konkursinių programų. Bet kas taps nugalėtoju bus aišku tik spalio 10-ąją. Būtent tada „Skalvija“ kino centras pakvies pažiūrėti tris geriausias festivalio juostas ir sužinoti kas tapo geriausiuoju. Galiausiai, kaip ir viso festivalio metu, žiūrovai ir festivalio svečiai pratęsti vakarą bus pakviesti „Kino šortų“ ambasadoje –  klube „PlayClub“.

Trumpametražių filmų juosta suksis spalio 7- 10 dienomis, taigi visi norintys dar spės žvilgtelėti į Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje esančius festivalio ekranus.

Tarsi pranašaudami „Kino šortų 2010“ pasisekimą „Banda dzeta“ grupės nariai sako: „Shortly, but loudly, just like the films!“

P.S. Ačiū „Kino šortams“ ir „Skalvijai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius