-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 11 24

Startuoja mokymų ciklas „Įvairovė aukštajame moksle: nuo teorijos realybės link“

Lietuvos studentų sąjunga LSS drauge su Nyderlandų karalystės ambasada šalies studentams ir dėstytojams rengia mokymų ciklą „Įvairovė aukštajame moksle: nuo teorijos realybės link“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) drauge su Nyderlandų karalystės ambasada šalies studentams ir dėstytojams rengia mokymų ciklą „Įvairovė aukštajame moksle: nuo teorijos realybės link“. Mokymai vyks gruodžio 4–5 dienomis Kaune ir Vilniuje.

„Diskriminacija šalies aukštosiose mokyklose – pastebima ir tarp studentų, ir tarp dėstytojų bei aukštųjų mokyklų administracijos darbuotojų. Mokymuose dalyviai ieškos priežasčių, dėl kurių studijų aplinkoje labiausiai linkstama diskriminuoti. Kartu aptarti ketinama ir potencialias priemones diskriminacijos problemoms spręsti“, – teigia Studentų sąjungos projektų vadovas bei mokymų ciklo koordinatorius Vytautas Valentinavičius.

Mokymų metu studentai ir dėstytojai drauge analizuos socialinę situaciją Lietuvoje, aptars ksenofobijos, homofobijos, rasizmo, diskriminacijos iššūkius. Įgytos teorinės ir praktinės žinios leis dalyviams drąsiau įgyvendinti idėjas įvairovės srityje. Dalyviai turės galimybę plačiau susipažinti su žmogaus teisėmis ir diskriminacijos ištakomis.

Mokymus ves Lygių galimybių plėtros centro ekspertės dr. Margarita Jankauskaitė ir dr. Vilana Pilinkaitė-Sotirovič. Mokymų dalyviai gaus sertifikatus.

Norintiems dalyvauti mokymuose reikia užpildyti dalyvio anketą iki š.m. gruodžio 3 d. čia.

Mokymų ciklas yra Lietuvos studentų sąjungos ir Nyderlandų karalystės ambasados bendrojo projekto „Įvairovė aukštajame moksle: nuo teorijos realybės link“ dalis. Projekte taip pat bus vykdomas tyrimas bei organizuojama konferencija „Įvairialypė diskriminacija aukštajame moksle“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius