Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 13

Šunų kinkinių Pasaulio čempionate iškilo Lietuvos trispalvė

Lapkričio 7-10 dienomis Italijoje, Falze di Piave miestelyje, vyko Tarptautinės šunų kinkinių sporto federacijos (angl. IFSS) organizuotas „IFSS Dryland World Championship 2013“ –...
DBM klasės apdovanojimai
DBM klasės apdovanojimai

Lapkričio 7-10 dienomis Italijoje, Falze di Piave miestelyje, vyko Tarptautinės šunų kinkinių sporto federacijos (angl. IFSS) organizuotas „IFSS Dryland World Championship 2013“ – šunų kinkinių varžybų Pasaulio čempionatas. Apdovanojimų ceremonijos metu du kartus iškilo ir Lietuvos trisplavė.

Kaip jau įprasta, šiose aukšto rango varžybose pasirodo patys geriausi šunų kinkinių sporto atstovai – tiek keturkojai, tiek jų šeimininkai. Šiais metais vykusiame čempionate varžėsi daugiau kaip 350 atletų ir daugiau kaip 1500 keturkojų iš 22 pasaulio šalių. Lietuvos garbę šiose varžybose gynė ir prie starto linijos stojo keturi atletai su savo augintiniais – Kęstutis Soltonas (su šuniu Elviu), Tadas Dovidas (su šunimis Waya ir Sapiu), Ridas Karaška (su augintine Luna) ir Paulius Stravinskas (su šuniu Aiku).

Kęstutis Soltonas su savo augintiniu Elviu varžėsi DBM Open (dviratininkas ir šuo (atvira klasė)) disciplinoje. Abi dienas įveikę techniškai sudėtingą ir dėl oro sąlygų vietomis vos pravažiuojamą trasą, sportininkai užėmė 21 vietą.

Tadas Dovidas sėkmę bandė DS2NB (du šunys + paspirtukas (šiaurinių šunų klasė)) disciplinoje, ir iš 15 šioje kategorijoje besivaržiusių sportininkų tenkinosi 12 vieta.

Pirmąjį medalį Lietuvai varžybų metu iškovojo Paulius Stravinskas su savo augitiniu Aiku, varžęsi DS1NB (vienas šuo + paspirtukas (šiaurinių šunų klasė) disciplinoje ir užėmę antrą vietą. Nepralenkiame šioje disciplinoje buvo suomė Eeva Äijälä.

Susumavus dvejų dienų rezultatus paaiškėjo, jog vos 1,5 sekundės aplenkęs antrąją vietą, aukso medalį DBMNB (dviratininkas + šuo (šiaurinių šunų klasė)) disciplinoje iškovojo Ridas Karaška su savo augintine Luna!

Medalių skaičiumi Lietuvai – po kolkas tai vienas geriausių Pasaulio čempionatų Lietuvos šunų kinkinių sporto istorijoje. Galbūt medalių būtų buvę ir daugiau, tačiau dėl netinkamai susiklosčiusių aplinkybių prie starto linijos taip ir nepasirodė Algiras Teišerskis, Eurika Andziulaitienė, Indrė Daujotienė bei Hubertas Bliujus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius