Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 26

TEDxISM pavyko – nauji ratai buvo išrasti (video)

Kovo 7 dieną jau antrą kartą ISM Vadybos ir ekonomikos universitete nugriaudėjo tarptautinės organizacijos TED licencija remiantis sukurtas TEDxISM. Šių metų renginio tema – „...

Kovo 7 dieną jau antrą kartą ISM Vadybos ir ekonomikos universitete nugriaudėjo tarptautinės organizacijos TED licencija remiantis sukurtas TEDxISM. Šių metų renginio tema – „Circles we make“. OrganizatoriaiISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Studentų atstovybė džiaugiasi konferencija, susilaukusia didelio susidomėjimo, tačiau salėje stebėti jį galėjo tik 100 dalyvių. Nors renginys truko daugiau nei keturias valandas, tačiau laikas tikrai neprailgo.

Pirmasis į sceną žengė Remigijus Šimašius ir pasidalino savo įžvalgomis „Kaip socialinės medijos (ne)keičia valdžios veikimo“. Pasak jo, šiuolaikinėje visuomenėje žmonės problemas linkę spręsti mažuose ratuose, todėl politikai nebegali jiems efektyviai padėti ir dėl to turi keistis patys, kadangi politikų reikšmė mažėja.

Mus supančių žmonių svarbą nagrinėjo Artūras Račas: „Ratai: kodėl važiuoja ir veža (subjektyvus Račo ir račių giminės požiūris)“, kuris teigė, jog žmonės, kurie mus supa, sudaro ratą, kurio viduje esantys ryšiai padeda visiems esantiems jame, o bendravimas teikia pridėtinę vertę. 

Andrius Tapinas: „Išeiti iš uždaro rato. Neįmanoma- tai ne faktas, tai tik nuomonė“ savo kalba teigiamai nuteikė auditoriją, bei įpūtė naujų jėgų ir peno mintims.

Šviežio muzikos gūsiu po įtraukiančios pradžios svečius pradžiugino „Baltasis kiras“.

Antrąją konferencijos dalį pradėjo Tautvydas Kalvaitis savo „Idėjoms taisyklių nėra“, kurių nemažai prieštaravo pirmųjų pranešėjų mintims.

Galbūt labiausiai auditoriją prikaustė Ričardas Jankauskas mintis išdėstęs tema: „Mūsų susikuriamos meno suvokimo ribos“. Nors paskaita vyko, pasak Jankausko, „verslo šventovėje“, tačiau publika liko priblokšta jo įžvalgų apie meną ir jo reikšmę.

Justas Kučinskas pristatydamas „Business is partnering“ pasirinko neįprastą būdą ir verslą sulygino su šokiu vizualiai pademonstruodamas pagrindinius sėkmingo verslo principus šokio judesiu.

Antra dalis praskriejo nepastebimai, o po jos mintis nusinešė VU kamerinio orkestro styginis kvartetas, pasitelkdamas svajingas melodijomis.

Paskutinę dalį pradėjo ISM studentas Vykintas Glodenis. „Vicious circles we make in our everyday life“, kur jis pasidalijo savo patirtimi, kaip priimdamas iššūkius sugebėjo peržengti save ir rado kelią į sėkmę.

Svečias iš Latvijos (beje, vokietis!) Fionn Dobin pranešime „Talking about creativity is like dancing about architecture“ patarė būti kūrybingiems, bei žaismingiems, nes kūryba gali kilti tik nevaržant savęs. Trykštanti energija persidavė visiems ir neleido nepatikėti jo žodžiais.

Vakarą užbaigė Arnas Aukštikalnis „Kai reikia kurti be cigaretės, vyno taurės, mėnesienos ir žvakių šviesos“. Arno manymu, sukurti naują dalyką yra beveik neįmanoma, todėl nereikia sustoti vietoje, tačiau bandyti atrasti naują požiūrį, pakeisti idėjos pateikimą. Galbūt keista, tačiau patarimas visiems buvo toks: norint kažką sukurti reikia visiškai nieko neveikti, nes tuomet kyla puikios idėjos.

Po renginio visi džiaugėsi nepakartojama galimybe išgirsti devynių savo srities profesionalų nuomones, gauti neįkainojamų patarimų ir naudingai praleisti laiką. ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Studentų atstovybė dėkoja TEO, tapusiems pagrindiniu konferencijos partneriu, be kurio TEDxISM nebūtų buvęs toks, koks buvo. Ateityje tikimės nepaleisti TED pagrindinio tikslo ir toliau skleisti idėjas, vertas skleisti.

O dabar – dalinamės pirmuoju video ir laukiame kitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius