Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 30

Tradicinėje vaikų globos namų auklėtinių mugėje „Tau nuo Manęs” vaikai pardavė daugiau nei 100 savo darbelių

Rugjūčio 28 d., šeštadienį, socialinę-psichologinę pagalbą vaikams iš globos namų teikianti VšĮ „Pokyčių kelias“ kartu su UAB „Rimi Lietuva“ artėjančių mokslo metų proga jau antrą...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 2 Vaikai Mugė

Rugjūčio 28 d., šeštadienį, socialinę-psichologinę pagalbą vaikams iš globos namų teikianti VšĮ „Pokyčių kelias“ kartu su UAB „Rimi Lietuva“ artėjančių mokslo metų proga jau antrą kartą surengė dienos centrų ir globos namų auklėtinių rankdarbių mugę „Tau nuo manęs“. Nors diena pasitaikė itin lietinga, tai neišgąsdino žmonių, palaikančių vaikų iniciatyvą. Šįkart mugės, kuri vyko Vilniaus Šiaurės miestelio RIMI Hypermarket, metu parduota rankdarbių beveik už 1 tūkst. litų, o šie pinigai dar šią savaitę pasieks rankdarbius pagaminusius vaikus.

Mugėje „Tau nuo manęs“ buvo parduodami vaikų rankų darbo aksesuarai, paveikslai, rūbai bei kiti daiktai, kuriuos sukūrė daugiau nei 230 vaikų iš 21 vaikų globos namų ir dienos centrų.

VšĮ „Pokyčių kelias“ vadovės Ingridos Tamutytės teigimu, džiugina tai, jog jau tradiciniu tampančiame projekte, kuriame siekiama ugdyti vaikų, augančių globos namuose bei socialinės rizikos šeimose, kūrybingumą, atsakingumą bei verslumą, nori dalyvauti vis daugiau vaikų.

„Sudalyvavę pirmojoje rankdarbių mugėje, vaikai pajuto, jog gali patys užsidirbti ir tapti sąvarankiškais savo ateities kūrėjais. Didėjantis savo rankdarbius norinčių pardavinėti vaikų ir jų darbų skaičius rodo, jog šis projektas yra naudingas ir, visų svarbiausia, reikalingas. Tikimės, kad čia įgyta patirtis vaikams bus ypač naudinga, pradėjus savarankišką gyvenimą“, - sako ji.

Kaip teigia „Rimi Lietuva“ atsovė ryšiams su visuomene Jovita Bagdonaitė, tęsti mugės „Tau nuo manęs“ tradiciją skatina šio projekto išskirtinumas ir jo teikiama reali socialinė nauda bei džiaugsmas vaikams.

„Kasmet prieš rugsėjo 1-ąją, mes stengiamės prisidėti prie vaikams skirtų projektų, nes žinome, kad šiuo metu jiems reikalinga didelė pagalba ir paskatinimas. Prisidėdami prie šios mugės, tikimės, jog su mūsų pagalba naujus mokslo metus dienos centrų ir globos namų auklėtiniai pradės savarankiškesni, labiau pasitikintys savimi ir kūrybingai nusteikę“, - sako J. Bagdonaitė.

Šią iniciatyvą palaikantys žmonės, gruodžio mėnesį jau galės apsilankyti ir Kalėdinėje mugėje, kurioje bus galima rasti teminių vaikų rankų darbo dovanų draugams ir artimiesiems. VšĮ „Pokyčių kelias“ vadovės I. Tamutytės teigimu, ši mugė bus ypatinga tuo, jog kiekvienas joje perkantis dovaną artimam žmogui, kartu padarys dovaną ir tą rankdarbį sukūriusiam vaikui. Per Kalėdas tikimasi sulaukti didžiausio pirkėjų aktyvumo per visus metus.

Nuo 2009 m. veikianti VšĮ „Pokyčių kelias“ teikia socialinę-psichologinę pagalbą vaikams iš globos namų bei užsiima vaikų globos sistemos tobulinimu. Organizaciją sudaro psichologų komanda, kuri taip pat bendrauja su verslo, mokslo atstovais ir skatina juos bei pavienius žmones padėti vaikams iš globos namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius