Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 08

Vaikų ir jaunimo filmų festivalis: „Žiema karo metu“ (video)

Ketvirtadienį, „Vaikų ir jaunimo filmų festivalio“ metu, kino teatre „Skalvija“ buvo parodytas filmas „Žiema karo metu“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Ketvirtadienį, „Vaikų ir jaunimo filmų festivalio“ metu, kino teatre „Skalvija“ buvo parodytas filmas „Žiema karo metu“. Filmo veiksmas vyksta Olandijoje. Paskutinę žiemą, karo metu. Filmas sukurtas 2008 m., tačiau filmo kūrybinė grupė puikiai atliko savo darbą, nes jiems pavyko žiūrovą perkelti į tuos niūrius karo laikus.

Filmas trunka 103 min. ir jos visai neprailgsta, nėra ypatingai žiaurių scenų, kurios labai būdingos filmams apie karą, taip pat puikiai parinkti aktoriai. Filme parodoma, jog niekada negalima nuvertinti žmogaus, dėl jo amžiaus. Kaip ir niekada negalima besąlygiškai pasitikėti žmogumi, kuris apie save pasakoja mažai.

Filme pasakojama apie berniuką, kuris labai nori prisidėti prie pasipriešinimo prieš vokiečius, kurie skriaudžia jam artimus žmones. Tačiau jo tėtis yra miesto meras ir jam tai labai nepatinka, nes jis bijo dėl šeimos ir nori ją apsaugoti, nors ir tektų pataikauti vokiečiams. Berniukas taip pat turi dėdę, kurį labai myli, ir mano, kad jis gina jų šalį nuo vokiečių. Maiklui – toks berniuko vardas – kaimynas Dirkas, dalyvaujantis ginklų sandėlio užpuolime, perduoda slaptą laišką. Berniukas tada pasijunta svarbus, tačiau mėgindamas perduoti laišką tam, kam buvo įpareigotas jis pamato, kaip asmuo, turėjęs gauti laišką, nušaunamas. Todėl Maiklui nelieka nieko kito, kaip tik pačiam jį perskaityti.

O ten užrašytas adresas, miške. Greitai suradęs tą vietą, berniukas sutinka besislepiantį Didžiosios Britanijos karališkojo oro laivyno karininką. Maiklas pradeda jam padėti. Per kelis paskutinius karo mėnesius berniukas tampa vyru. Tokiu, kuris patyrė sunkių sukrėtimų ir apgavysčių. Atrodo, kad jis jau niekada nebebus vaikiškas, tačiau filmo pabaiga leidžia suprasti, kad viskas yra įmanoma.

Spalio 8 d. kino teatre „Pasaka“ įvyks „Vaikų ir jaunimo kino festivalio“ uždarymas. Visi laukiami ir kviečiami!
VIDEO: Officiële trailer OORLOGSWINTER

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius