Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 17

Varnelė Karksiukė iš „Linksmosios šeimynėlės“ dalyvauja vaikų piešinių konkurse

Pirmą kartą organizuojamame vaikų piešinių konkurse „Nupiešk gražiausią žodį“ nusprendė dalyvauti ir mažoji varnelė Karksiukė iš Lietuvos televizijos laidos „Linksmoji šeimynėlė“....
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Pirmą kartą organizuojamame vaikų piešinių konkurse „Nupiešk gražiausią žodį“ nusprendė dalyvauti ir mažoji varnelė Karksiukė iš Lietuvos televizijos laidos „Linksmoji šeimynėlė“. Jai gražiausias žodis yra mama, kurį ji jau nupiešė ir ketina siųsti piešinių konkurso organizatoriams.

Mažąją Karksiukę itin palaiko visa jos šeimyna – ramus, inteligentiškas meniškos prigimties tėtis, aktyvi mama ir vyresnysis brolis itin mėgstantis mažąją seserį paerzinti.

Pirmą kartą Lietuvoje vykstantis vaikų piešinių konkursas „Nupiešk gražiausią žodį“, skirtas puoselėti lietuvių kalbą ir atskleisti jos grožį. Jame kviečiami dalyvauti pradinių klasių mokiniai, gyvenantys tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Vaikai turi A4 formato popieriaus lape nupiešti jiems gražiausią lietuvišką žodį. Piešimo techniką ir priemones dalyviai pasirenka savarankiškai. Konkursui iki gruodžio 1 dienos vaikai gali atsiųsti iki trijų geriausių savo darbelių.

Draugystė, vasara, mama, myliu, sėkmės, mokslas, raidė, jūra – tai žodžiai, kuriuos vaikai nupiešė ir atsiuntė konkurso „Nupiešk gražiausią žodį“ organizatoriams.

„Kasdien gauname vis daugiau piešinių, iš kurių matyti, kad vaikų kūrybiškumas yra beribis. Pradėję organizuoti konkursą nesitikėjome, kad vaikai pieš tokius įvairius žodžius. Šis konkursas yra puikus įrodymas, kad vaikų fantazija yra kur kas lakesnė nei suaugusiųjų“, – įsitikinęs konkursą organizuojančios bendrovės „Tilde IT“ direktorius Vaclovas Pranskūnas.

Meniškiausiai lietuviškus žodžius nupiešę mažieji dailininkai bus apdovanoti kompiuteriu su programine įranga, fotoaparatu, mobiliuoju telefonu, leidyklos „Šviesa“ įsteigtais prizais ir programine įranga „Tildės Biuras 2009 Namams“.

Piešinių konkurso nugalėtojus išrinks kompetentinga komisija, suburta ne tik iš konkurso organizatorių ir partnerių, bet ir dailininkų, grafikų bei dailės pedagogų. Apie kompiuterį jau kuris laikas svajojanti mažoji Karksiukė tikisi, kad piešinių vertinimo komisijai patiks jos piešinys ir ji bus apdovanota pagrindiniu konkurso prizu.

Visi konkursui atsiųsti vaikų piešiniai bus eksponuojami virtualioje galerijoje puslapyje www.lituanika.lt.

Vaikų piešinių konkursą inicijuoja kalbinių technologijų plėtojimu užsiimanti bendrovė „Tilde IT“, Lietuvių kalbos institutas, LR Švietimo ir mokslo ministerija.

Kaip mažoji varnelė Karksiukė sugalvojo dalyvauti konkurse, kaip jai sekėsi piešti, kaip atrodo jos piešinys bus galima pamatyti rugsėjo 18 d., šeštadienį 10 val. per Lietuvos televiziją rodomoje laidoje „Linksmoji šeimynėlė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius