Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 09

„Vilnius WillNews“ – Vilnių žadina iš naujo

Sėkmingai pradėję Vilniaus kultūrinimą nestandartiniais pasirodymais nestandartinėse miesto vietose, projektas „Vilnius WillNews" tęsia savo veiklą ir šįsyk pristato antrąjį pasirodymą, kuris vyks šiandien, birželio 9 dieną, 23:00, skvere prie „Žemaitės“ (Gedimino pr. 27).
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

„Vilnius – miestas, kuriame gimiau, miestas, kurį myliu ir miestas, kurio pasiilgstu, netgi būdamas jame. Vilnius, tai ne tik įkvepianti vieta, bet ir padedanti įgyvendinti tikslus. Vilnius – miestas, į kurį nori sugrįžti ne tik vilnietis.“ – būtent šiomis mintimis vedami, „ReedNoBrass“ tęsia dešimties pasirodymų ciklą – „Vilnius WillNews“.

Sėkmingai pradėję Vilniaus kultūrinimą nestandartiniais pasirodymais nestandartinėse miesto vietose, projektas „Vilnius WillNews" tęsia savo veiklą ir šįsyk pristato antrąjį pasirodymą, kuris vyks šiandien, birželio 9 dieną, 23:00, skvere prie „Žemaitės“ (Gedimino pr. 27).

„Vilniuje turime labai daug gerų, neišnaudotų erdvių ir mes jas ruošiamės išnaudoti“, – kalbėjo idėjos autorius Imantas (Reed) Slėnys. Kartu su daugybę muzikantų ir atlikėjų ketinama per muziką, šokį, teatrą, bei vaizdo instaliacijas, parodyti Vilniaus gyventojams ir miesto svečiams, kokios ypatingos, tačiau visiškai nesureikšminamos kasdieniame žmogaus gyvenime yra lankomos Vilniaus vietos.

Projekto tikslas – parodyti žmonėms, jog menas gali būti visur ir, kad tai yra bene viena stipriausių pasaulį vienijančių jėgų, galinti suvienyti vietą, laiką ar žmogų, nesvarbu kur jis būtų ar ką jis apskritai gyvenime veiktų. Tuo pačiu, idėjos autoriai siekia įpūsti Vilniui gyvybės, pristatyti Lietuvos sostinę kaip labai gyvą, judrų bei visomis prasmėmis tolerantišką ir kūrybingą miestą, kurio gyventojai jį myli ir gerbia kiekvieną jo kampelį

Performansams pasirinkta dešimt skirtingų miesto vietų, iš kurių pirmoji buvo Vilniaus geležinkelio stotis. Gegužės 19 dieną, 22 val. kartu su traukiniu atvykusiu iš Klaipėdos, Vilniaus geležinkelio stotis sustojo, o pirmąjame perone pasirodė „ReedNoBrass“ kartu su šiuolaikinio šokio avangardistu Denisu Kolomyckiu. Pasirodymas, kuris sustabdė traukinių stoties triukšmą, žiurovus privertė skanduoti ovacijas ir pamatyti šią vietą visiškai iš naujo.

„Tie, kam nusibodo viskas, kas vyksta aplinkui, neapsiriks atėję į nestandartinį meninį pasirodymą nestandartiniu laiku ir nestandartinėje vietoje“, – žada kūrėjai. Projekto „Vilnius WillNews“ globėja yra „Fluxus ministerija“. Kartu su „Fluxus ministerijos“ rezidentais, „ReedNoBrass“ skleis fluxus idėjas ir pristatys Vilnių kaip Fluxus sostinę.

Kiekvienas pasirodymas trunka tik penkias minutes ir yra atliekamas tik vieną vienintelį kartą. Jiems atlikti naudojamos atskiros muzikinės kompozicijos, šokis, vaizdo instaliacijos, kurios lietuvių menininkų sukuriamos specialiai tam pasirodymui ir yra susietos su pasirodymo vieta ir objektu. Šio projekto metu taip pat bus sukurti ir muzikiniai video su Vilniaus peizažais, kurie vėliau bus pristatomi kitose užsienio šalyse. „Vilnius WillNews“ – tai galimybė išgirsti pasaulinės grupės „ReedNoBrass“ kūrinių premjeras, pamatyti išskirtines šokėjo Deniso Kolomyckio choreografijas, bei iš naujo atrasti ir pamilti Vilnių.

Kiti pasirodymai planuojami tokiose vietose kaip – Tarptautinis Vilniaus Oro Uostas, Sereikiškių parkas (užsilipus ant medžių), „Vilniaus Spaustuvė“, Vilniaus Savivaldybė, Gatvių Sankirta ties „Fluxus Ministerija“, plaukiant Nerimi, Blusų Turguje (ant Tauro kalnos), Užupyje prie „Galeros“ ir Bernardinų Bažnyčioje.

Kiekviename pasirodyme gros  šiam projektui surinkta muzikantų grupė pavadinta „ReedNoBrass“: Imantas (Reed) Slėnys – vokalas; Eigintas Gudas – klavišiniai; Vytautas Rasimavičius – gitara; Dariushas Loznikovas – bosinė gitara; Mantas Augustaitis – mušamieji; Gediminas Augustaitis – mušamieji.  Choreografija rūpinasi: šokio avangardistas - Denisas Kolomyckis, o vizualizacijomis Vytautas Kazlauskas, šviesų dailininkas – Laurynas Sungaila.

Dešimt pasirodymų ketinama atlikti iki šių metų rugsėjo 1-osios. Po to visus pasirodymus apjungiantis filmas bus pristatytas „Fluxus Ministerijoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius