Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 01

3-jų milijonų vertės ieškinys - Ukmergės šilumos vartotojų naudai

Gavusi informacijos, kad su galimai neteisingomis ir neteisėtomis sąskaitomis už šildymą ir karštą vandenį nesutinkančius Ukmergės rajono vartotojus savivaldybės įmonės masiškai paduoda į teismą, ir siekdama apginti šių vartotojų interesus, Asociacija „Nacionalinė dujų, elektros ir šilumos vartotojų gynimo lyga” kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą su ieškiniu, nukreiptu prieš Ukmergės rajono savivaldybės kontroliuojamas įmones „Ukmergės šiluma” ir „Dainavos energetika”
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Gavusi informacijos, kad su galimai neteisingomis ir neteisėtomis sąskaitomis už šildymą ir karštą vandenį nesutinkančius Ukmergės rajono vartotojus savivaldybės įmonės masiškai paduoda į teismą, ir siekdama apginti šių vartotojų interesus, Asociacija „Nacionalinė dujų, elektros ir šilumos vartotojų gynimo lyga” kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą su ieškiniu, nukreiptu prieš Ukmergės rajono savivaldybės kontroliuojamas įmones „Ukmergės šiluma” ir „Dainavos energetika”. Preliminari ieškinio suma -  2 937 699 litai.

Vartotojų gynimo lyga, siekdama apginti savo jėgomis to padaryti negalinčių vartotojų interesus,  r e i k a l a u j a:

1. Pripažinti, kad Ukmergės savivaldybės kontroliuojamos įmonės nuo 2010 m. birželio mėnesio neteisėtai, ir nesivadovaujant LR įstatymais, Ukmergės šilumos vartotojams išrašė ir pateikė sąskaitas už šilumos energiją šildymui ir karštą vandenį;

2. Įpareigoti Ukmergės savivaldybės įmones perskaičiuoti kainas, vadovaujantis LR įstatymais.

Asociacijos vadovas, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo akto signataras Kęstutis Grinius pateikto ieškinio motyvus komentuoja taip: „Atsakovai licencijuojamą veiklą vykdė neturėdami tinkamai išduotų šilumos tiekimo licencijų, t.y. veikė ir šiuo metu veikia neteisėtai; kainas nustatė nesilaikydami įstatymuose numatytos kainos nustatymo tvarkos, t.y. neteisėtai; esant ekstremaliai situacijai savivaldybės įmonių patirtos išlaidos, susijusios su šilumos tiekimu turėjo būti atlygintos laikantis specialaus teisinio reglamentavimo, gyventojams neturėjo būti perkelta finansinė konflikto su licencijuotu šilumos tiekėju našta, t.y. pinigus iš gyventojų rinko neteisėtai.”

„Mes labai tikimės, ir sieksime, kad teismai pagaliau panaikintų situacijos, kurios įkaitais tapo Ukmergės rajono šilumos vartotojai, dviprasmiškumą, ir pažabotų atskirų vietos politikų savavaldžiavimą. Vartotojai neturi ir negali būti verčiami mokėti už neteisėtus vietos politikų sprendimus ”, - sakė signataras.

Asociacijos „Nacionalinė dujų, elektros ir šilumos vartotojų gynimo lyga”

Prezidentas Kęstutis Grinius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius