Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 30

Alytaus regionui – daugiamilijoninė ES fondų parama

Daugelyje Lietuvos regionų naudojantis Europos Sąjungos parama atnaujinamos miestų aikštės, poilsio zonos, rekonstruojami bendruomeniniai pastatai, renovuojami daugiabučiai namai....
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Daugelyje Lietuvos regionų naudojantis Europos Sąjungos parama atnaujinamos miestų aikštės, poilsio zonos, rekonstruojami bendruomeniniai pastatai, renovuojami daugiabučiai namai. Alytaus mieste šiais metais pagal Vidaus reikalų ministerijos administruojamas priemones įgyvendinama 13 projektų, kurių bendra vertė per 70 milijonų litų, o Alytaus rajone 8 projektai už 19 milijonų litų. Alytaus regionas yra vienas iš pirmaujančių pagal įgyvendinimus Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos projektus.

“Alytus yra vienas iš Lietuvos regioninių ekonomikos augimo centrų. Alytiškiai tikrai turėtų pajusti Europos Sąjungos paramos naudą, nes vien šiemet čia įgyvendinama net devyniolika projektų, administruojamų pagal Vidaus reikalų ministerijos priemones. Juos užbaigus naudą pajus ir miesto gyventojai, ir verslininkai, pagražės miesto aplinka, susikurs traukos centrai, Alytuje gyventi bus geriau”, - džiaugiasi Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Rotušės aikštė Alytuje yra pagrindinė miesto švenčių ir renginių vieta. Ši pagrindinė miesto dalis ir jos prieigos bus kompleksiškai sutvarkyti. Bus atnaujinta grindinio danga, pakeistas apšvietimas, įrengti suoliukai, aikštė pasipuoš mažosios architektūros elementais, taip bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai. Taip pat bus rekonstruota savivaldybės terasa ir pritaikyta neįgaliesiems. Pagrindiniu Rotušės aikštės akcentu taps ties bokštu ištrykštantis fontanas.

Europos Sąjungos paramos sulaukė ir šalia esantis miesto teatras. Teatro direktorius Vidmantas Ežerskis sako, kad teatrui pasisekė ir pasikeitimai tikrai džiugina. Jau pakeista daugiau kaip 80 pastato langų, pakeisti ir didieji, vitrininiai langai. Teatro erdvė išsiplėtė virš terasos įrengus stogelį. Rekonstravus aikštelę ir laiptus bus įrengta scena miesto renginiams.

Rotušės aikštės ir teatro patalpų rekonstrukcijai iš viso skirta apie 3,5 milijono litų. Užbaigus projektą Alytuje atsiras patraukli, funkcionali, visiems patogioje vietoje esanti viešoji zona, kuria galės naudotis įvairaus amžiaus žmonės, pagerės gyvenimo kokybė ir aplinka, miesto estetinis vaizdas, padidės jo patrauklumas investuotojams.

Keičiasi ir Alytaus miesto stadiono vaizdas. Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Rima Rakauskienė pasakoja, kad stadiono ir aplinkinės teritorijos sutvarkymo projekto bendra vertė viršija 19 milijonų litų. Stadionas pavirs universaliu aktyvaus poilsio kompleksu. Bus įrengta su nauja veja, automatinis tos vejos laistymas, taip pat lengvosios atletikos sektoriai, bėgimo takai, naujos tribūnos su pagalbinėmis patalpomis, sportininkų rūbinės, administracinės patalpos, teisėjų kambariai. Įrengti keturi puikūs teniso kortai, įrengtas specialus apšvietimas, naujas ir modernus rezultatų rodymo tablo. Naujasis stadionas atitiks visus tarptautinės futbolo organizacijos FIFA reikalavimus.

2007 – 2013 metų laikotarpiu regioninės ekonominės augimo centras Alytus sulauks didelių investicijų pagal Vidaus reikalų ministerijos administruojamas priemones. Per tą laikotarpį įgyvendinus Europos Sąjungos struktūrinės paramos projektus bus įsisavinta daugiau kaip 103 milijonai litų. Šiais metais už sėkmingą šių projektų vykdymą Alytus apdovanotas Europos Tarybos Garbės lentele.

Įgyvendinant Lietuvos 2007 – 2013 metų Europos Sąjungos struktūrinės paramos panaudojimo strategiją ir veiksmų programas, Vidaus reikalų ministerija, vykdo tarpinės institucijos funkcijas ir yra atsakinga už Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 4 prioriteto “Administracinių gebėjimų stiprinimas ir viešojo administravimo efektyvumo didinimas” ir Sanglaudos skatinimo veiksmų programos 1 prioriteto “Vietinė ir urbanistinė plėtra, kultūros paveldo ir gamtos išsaugojimas bei pritaikymas turizmo plėtrai” įgyvendinimo priemones. Vykdydama nacionalinės regioninės politikos koordinavimo funkciją ministerija atsakinga už Europos Sąjungos struktūrinės paramos, skirtos regionų projektams, planavimo ir naudojimo koordinavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius