Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 01

Ant Trakų ežerų ledo pilna žvejų. Įlūžti jie nebijo – nesmagu tik dėl menko laimikio

Jau daugiau nei savaitę Lietuvoje vyrauja šilti orai, bet tai netrukdo poledinės žūklės mėgėjams. Pasiteiravus Trakų žvejų, kaip jie vertina saugumą ir ledo storį, visi atsakė, jog ledas storas ir bijoti jiems nėra ko. Vienas žvejys atsakė: „Ledas toks storas, kad ir mašiną išlaikytų, tai bijoti jo nereikia.“ Vienintelis dalykas, dėl kurio nerimavo žvejai, – kad žuvis nekimba, o jei kimba, tai tik maži ešeriukai.
Ant Trakų ežero ledo
Ant Trakų ežero ledo / Maksimo F. nuotr.

Jau daugiau nei savaitę Lietuvoje vyrauja šilti orai, bet tai netrukdo poledinės žūklės mėgėjams džiaugtis poledine žūkle.

Nors sinoptikai kalba apie atėjusį pavasarį, o ugniagesiai-gelbėtojai prašo nelipti ant ledo, žvejai gyvena savo gyvenimą. Įspėjimų, kad rizikuoja gyvybe, jie negirdi.

Apsidairiau, kas vyksta Trakų Galvės ežere, tiksliau – ant jo ledo.

Pasiteiravau žvejų, kaip jie vertina saugumą ir ledo storį. Visi vienbalsiai kartojo: ledas storas, bijoti nėra ko.

„Ledas toks storas, kad ir mašiną išlaikytų, tad bijoti nereikia“, – sakė vienas meškeriotojas. Vienintelis dalykas, dėl kurio nerimavo žvejai, tai, kad žuvis nekimba – vien maži ešeriukai. 

Pakrantės ledas nestoras

Nors ledas tikrai storas, bet tvirtumu, ypač prie krantų, jis nepasižymi. Tiesa, nuėjus toliau link ežero centro, susidaro įspūdis, kad ledas tvirtas.

Trakuose ir šiandien galima pamatyti ant ledo laiką leidžiančius žvejus. Taip pat daugybė žmonių kelią trumpina eidami ledu į kitą krantą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius