Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 19

Aplankiusieji „Svajonių karavaną“ jau užrašė per 600 svajonių: kokios jos?

Pirmąsias tris stoteles – Užgavėnių šventę Rumšiškių liaudies buities muziejuje, Kaziuko mugę Vilniuje ir Šv. Kazimiero mugę Kaune – aplankęs „Svajonių karavanas“ jau surinko...

Pirmąsias tris stoteles – Užgavėnių šventę Rumšiškių liaudies buities muziejuje, Kaziuko mugę Vilniuje ir Šv. Kazimiero mugę Kaune – aplankęs „Svajonių karavanas“ jau surinko daugiau kaip 600 svajonių. Pasak akcijos organizatorių, maždaug kas penktas lietuvis svajoja apie stambią pinigų sumą, dar tiek pat – apie gražią šeimą, darnius santykius, puikią sveikatą. Tačiau yra ir tokių svajonių, kurios griebia už širdies ir ragina neatidėliojant pasirūpinti jų išpildymu.

Kaip pastebi Jurgita Pocienė, pilietinės-edukacinės akcijos „Svajonių karavanas“ sumanytoja ir organizatorė, daugeliui svajotojų labai reikia pinigų, tad bene penktadalis visų užrašytų svajonių nusakomos keliais žodžiais: „milijonas“, „daug pinigų“, „laimėti loterijoje“. Toks pat penktadalis turi svajones, kurios tiesiogiai priklauso nuo jų pačių: gerai baigti mokslus, gražiai gyventi, turėti gražią šeimą, džiaugtis puikia sveikata. Dar viena svajonių kategorija susijusi su politika ar patriotine tematika: kad Lietuva visada būtų laisva, daug norų, susijusių su pastaraisiais įvykiais Ukrainoje. „Pasirodo, lietuviai labai nori skraidyti. Tinka ir oro balionas, ir lėktuvas. Net ir šuoliai parašiutu atrado savo svajotojų. Jaunimas labai nori keliauti – aplink pasaulį ar nuvykti į egzotines šalis“, – dar kelias svajones mini J. Pocienė.

„Svajonių karavanas“ jau pradėjo rūpintis kelių pačių įdomiausių, netikėčiausių ir neatidėliotinų svajonių įgyvendinimu. Tarp jų – svajonė turėti praėjusio šimtmečio laikų knygų ir žaislų, transporto nuomos paslaugas teikiančios įmonės „CityBee“ automobilis, vaikiškos knygelės darželio bibliotekai.

Lietuvos šeimų pačių karščiausių svajonių išpildymu besirūpinantis prekybos tinklas MAXIMA jau artimiausiu metu taip pat pradės pildyti svajones:  MAXIMA išpildys šeimos, norinčios jau 10 metų ligos patale gulinčiai mamai išrūpinti bent savaitės kelialapį į sanatoriją, svajonę. O seneliams, svajojantiems apkabinti seniai nematytus anūkus, padės nuvykti į Jungtinę Karalystę, kurioje taip išsiilgti anūkai gyvena.

„Nors kiekviena svajonė verta išpildymo, vis tik šios dvi pirmosios svajonės, kurias įsipareigojame išpildyti, svajotojams  yra tarsi ne vienerius metus lauktas didelis stebuklas. MAXIMA padės šioms svajotojų šeimoms stebuklu patikėti“, – sako MAXIMA LT, UAB Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Inga Romanovskienė. MAXIMA įsipareigoja išpildyti po vieną karščiausią svajonę kiekviename mieste, į kurį užsuks „Svajonių karavanas“.

Akcijos organizatoriai suka galvas, kaip padėti jaunuoliui, užrašiusiam bene labiausiai už širdies griebiančią svajonę – nebevartoti narkotikų – ir tikisi, kad pavyks rasti jo likimu galinčių pasirūpinti kvalifikuotų narkologų.

Per ateinančias 3 savaites „Svajonių karavanas“ planuoja išpildyti dar daugiau surinktų svajonių, o balandžiui baigiantis  vėl leisis į kelią – šįkart karavaną po Lietuvą vežiojantis šeimyninis „CityBee“ automobilis dar kartą užsuks į Rumšiškes, kur vyks Velykų šventė. Čia rašyti svajones ir vaišintis nepaprastai skania kareiviška grikių koše visiems svajotojams padės atstovai iš pasaulinės aktyvių ir socialiai atsakingų piliečių organizacijos „JCI Lietuva“.

Nuo kovo 1 d. septynis mėnesius truksiančią kelionę po visą Lietuvą pradėjusią įspūdingą „Svajonių karavano“ vilkstinę sudaro kilnojamoji fotostudija, kurioje lankytojai kviečiami nemokamai įsiamžinti su visa šeima, sveikuoliška grikių koše vaišinanti lauko virtuvė ir susitikimų palapinė, kurioje, atšilus orams, vyks susitikimai su visuomenei gerai žinomais žmonėmis, puoselėjančiais šeimos vertybes, talkinant Sveikatos žurnalistų asociacijai bus rengiamos paskaitos šeimos planavimo, sutuoktinių tarpusavio santykių, sveikatingumo, tėvystės temomis.

Nuo gegužės „Svajonių karavanas“ pradės vasaros sezoną Palangos ir Druskininkų kurortuose, birželį keliaus į Alytų ir Trakus, liepą – į Kernavę ir Klaipėdą. Rugpjūčio pradžioje užsukęs į Kėdainius, karavanas leisis į Panevėžį ir Šiaulius, o kelionę iškilmingai užbaigs rugsėjo 27 d. sostinėje rengiama šventine programa. Iš viso „Svajonių karavanas“ planuoja atvykti net į dvidešimt įvairiose šalies vietose organizuojamų renginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius