Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 25

Apsilankymas „Grindoje“ – labai skaudu dėl mūsų gyvūnų ateities

Apsilankiau Vilniaus UAB „Grinda“ benamių gyvūnų sanitarinėje tarnyboje ir noriu šiek tiek aprašyti, ką tenai pamačiau.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Apsilankiau Vilniaus UAB „Grinda“ benamių gyvūnų sanitarinėje tarnyboje ir noriu šiek tiek aprašyti, ką tenai pamačiau.

„Grindoje“ jokio vėdinimo nėra, smarvė begalinė, gyvūnams nėra kuo kvėpuoti. Fekalijų visuose narvuose buvo tiek daug, kad net gyvūnams nebuvo kur stovėti.

Patalpos, kur laikomos katės, paliko labai blogą įspūdį. Buvo labai skaudu matyti katę, ką tik pagimdžiusią 3 katinukus (kurie visi buvo negyvi). Kačiukai buvo palikti narve pas katę, kuri, matėsi, buvo streso būsenos. Darbuotojas pažadėjo sutvarkyti, kai aš išeisiu. Bet juk nebuvo sunku juos iškart išimti, matėsi, kad jam tai visai nerūpėjo.

Du maži kačiukai labai spiegė, jiems buvo taip baisu be mamos... Jie buvo uždaryti dėžėje, matyt, tik ką atvežti, bet jais pasirūpinti niekas ir neskubėjo...

Kačių sektoriuje tokios smarvės nesijautė, bet gyvūnų tikrai labai daug, labai tamsi patalpa. Net gerai nematyti, kokios katės ten yra. Oro taip pat labai trūko. Tik tą dieną jau buvo atvežtos 6 katės, ir vėliau, matyt, dar atvežė...

Gyvūnų „Grindoje“ daugiau, nei viešai skelbiama jų nuotraukų.

„Grindai“ reikalinga didelė pagalba, nes jie nesusitvarko su švara.

Kai matai skelbiamą katino ar šuns nuotrauką su užrašu „numarintas“ („Grindos“ darbuotojai tai neigia, sako, kad tai žurnalistų prasimanymas), tai yra baisu – juk tai mato tiek maži, tiek suaugę žmonės, ar manote, kad psichikai tai nekenkia?

Bet „Grindos“ darbuotojas, gindamas savo darbo vietą ir galbūt savo vadovą, pasakė, kad niekas nieko nežudo, kad yra ir po 14 metų sulaukusių šunų, kurie jau 3 mėnesius sėdi narve, ir niekas nieko jiems nežada daryti. Bet be oro sėdėdamas narve šuo ir pats nusibaigs.

Net susimąsčiau, ką turėčiau kaltinti dėl „Grindos“ gyvūnų bėdų, – tikriausiai ir pačius gyventojus, kurie atsikrato savo augintinio nepagalvodami, kas jų laukia.

Žodis „Grinda“ yra kaip keiksmažodis, kaip žaizda ar dar blogiau. Matosi, kad gyvūnų likimas niekam ir nerūpi, išskyrus tuos, kuriems dėl jų skauda širdį.

Tad atiduokite „Grindą“ tiems, kas pasirūpins gyvūnų gerove ir jų ateitimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius