-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 11

Ar tokio valdžios požiūrio tikėjotės: „Įvažiavai į duobę? Mokėk baudą!“ (video)

Kaip ir daugelis skaitytojų, perskaitęs straipsnį, kuriame gvildenama šiomis dienomis aktualiausia – duobėtų gatvių – tema, reporteris Liudas teigia netveriantis pykčiu dėl Kauno miesto atsakomybės kratymosi dėl kelių būklės Kauno mieste.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Bauda

Kaip ir daugelis skaitytojų perskaitę straipsnį, kuriame gvildenama šiomis dienomis aktualiausia tema, netveriu pykčiu dėl akivaizdaus Kauno miesto atsakomybės kratymosi dėl kelių būklės Kauno mieste. Suprantame, jog yra žmonių kurie nepraleidžia progos pasipelnyti ten, kur kitam mentalitetas ar išsilavinimas neleidžia, tačiau visus Kauno mieste važinėjančius vairuotojus prilyginti pagal viena pavyzdį  („Yra buvę pretenzijų, kai į mus kreipiasi 5 tūkst. Lt vertės automobilio savininkas, nurodantis, jog įvažiavęs į duobę, jis sulaužė važiuoklę ir visas remontas jam kainuos 5,6 tūkst. Lt“, – prisiminė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas, patikinęs, jog tokių atvejų pasitaikė ne vienas.  Rašoma straipsnyje) tiesiog amoralu bei trumparegiška (savivaldybes organai bei policija, gaila, tačiau tuo pasižymi).

Pagal KET, pavojingi gatvių ruožai turi būti paženklinti įspėjamaisiais ženklais, jog tai pavojingas ruožas, arba turi būti pastatytas ženklas, jog tame ruože vykdomi kelio darbai. Jei tokio ženklo nėra, vadinasi, eksploatuoti tą kelio ruožą galima pagal KET, t.y. važiuoti leistinu maksimaliu greičiu 50 km/h.

Sumodeliuokime situaciją: važiuojam piko metu paskui transporto priemonę stengdamiesi laikytis saugaus atstumo, kad spėtume sustoti laiku neatsitrenkę į priešais važiuojančią transporto priemonę. Žinoma, kas dedasi ant kelio dangos sudėtinga pamatyti, kadangi reikia stebėti priešais važiuojančią transporto priemonę, pėsčiuosius, galinio vaizdo veidrodėlius ir visa, kas vyksta eismo metu. Gan suprantama, jog kas dedasi ant kelio dangos pamatyti laiku beveik neįmanoma, tad sugadinus padangas (geriausiu atveju) į kelyje atsivėrusią bedugnę (kurių Kaune apstu) iškart kyla klausimas, kodėl mokėdamas mokesčius į valstybės biudžetą, kuris yra skirtas mūsų piliečių gyvenimo sąlygoms gerinti  (tai tik oficiali valstybės pozicija, kurią puikiai žinome), lieku nuskriaustas dvigubai (padangos(-ų), ar važiuoklės remontas plius bauda), juolab KET apie kelio duobes nėra nieko sakoma, vadinasi, tai policijos ir Kauno savivaldybės klerkų improvizacija atsikratant tiesioginės atsakomybės už nedirbamą darbą.

Savo ruožtu raginu nukentėjusius žmones griežtai atsisakyti su jiems be pagrindo inkriminuojamu administraciniu nusižengimu ir nepasiduoti Kauno miesto savivaldybės bei policijos saviveiklai, kuri nusižengia ne tik su sveika logika, bet ir siejasi su neteisingu KET interpretavimu norint pasipelnyti, būtent pasipelnyti iš vairuotojų netikėtai papuolusių į nevykdomų darbų pinkles.

Pabandom visi kartu pažiūrėti kaip reiktų važiuoti Kaune esančia Kalpoko gatve pagal policijos rekomendacijas esant piko valandoms. Manau, ne vienas suvoks karčią tikrovę, jog eilinį kartą valdžia tiesiog šaiposi iš žmonių...

Eriko Ovčarenko / 15min.lt nuotr.

VIDEO: Kauno miesto gatves(kalpoko gatve)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius