Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 14

Ateik ir būk veiklus!

Alytuje ateinantį rudenį atsiras dar dvi naujos organizacijos. Jau dabar mūsų mieste jaunimo neformalių organizacijų – per 20, tačiau ne visos dirba ir veikia pilnu tempu.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Alytuje ateinantį rudenį atsiras dar dvi naujos organizacijos. Jau dabar mūsų mieste jaunimo neformalių organizacijų – per 20, tačiau ne visos dirba ir veikia pilnu tempu. Daugelis pastebi, kad Alytaus organizacijų lyderiais išlieka Alytaus miesto mokinių taryba (AMMT), Alytaus liberalus Jaunimas (ALJ) ir bei Alytaus kolegijos studentų atstovybė (AKSA), tačiau laikas ir naujoms organizacijoms.

Nuo rudens savo veiklą pradės viena verslo organizacija, tai Moksleivių verslo klubas. Organizacija kviečiu visus 14-29 metų jaunuolius, norinčius dirbti, kurti ir įgauti patirties. Įkūrėjai pasiruošę kurti įdomią ir rimtą organizaciją, kurioje kiekvienas narys turės balsą ir teisę daryti tai, kas jam patinka. Jūs dalyvausite konferensijose, savanoriausite įvairiuose renginiuose, patys organizuosite konferensijas, linksmus, rimtus ir įdomius renginius jaunimui, bendradarbiaus su įvairiomis miesto organizacijomis, savivaldybe, įmonėmis. Tikimasi gauti galimybę padirbėti ir padėti įmonėms, Maisto bankui, tvarkyti aplinką. Pagrindinis organizacijos tikslas skatinti Jaunimą savanoriauti, organizatuoti bei užaugus kurti verslo įmones. MVK planai daugeliui metų: Dalyvausime konferensijose, savanoriausime įvairiuose renginiuose, patys organizuosime konferensijas, linksmus, rimtus ir įdomius renginius jaunimui-šokių maratonas, rinksime geriausius mokinius mieste šokių, muzikos, meno, technologijų ir visuomenės srityse, jie bus apdovanoti. Bendradarbiausime su įvairiomis miesto organizacijomis, savivaldybe, įmonėmis. Kitą vasarą surengsime stovyklą visiems, kurie norės, rašysime prejektus, gauti lėšoms, sukursime filmą ir dar daug jūsų minčių papildys šiuos planus. Susidomėjusius kviečiame spausti šią nuorodą [Nuoroda], čia rasite daugiau info.

Antroji naujoji jaunimo organizacija – Alytaus LMS. Tai nėra visiškai nauja organizacija, tačiau nuo šių metų, ji pradeda rimtą ir įdomų darbą. Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) – tai savarankiška, savanoriška nevyriausybinė organizacija, vienijanti mokinius – savo narius bendroms iniciatyvoms bei problemų sprendimui. Alytaus LMS, vienas iš daugelio Lietuvoje, turintis savo tradicijas, nuostatus, stiprią komandą, skyrius. Šiuo metu organizacijos nariai renka stiprią komandą ir jau rugpjūčio pabaigoje nori padaryti mokymus, kurių metu bus išrinkta naujoji valdžia. Ką planuoja daryti? Bus organizuojamos konferencijos, seminarai, mokymai ne tik politinėmis ir visuomenei aktualiomis temomis, bet ir susitikimai ir mokymai su dailininkais, muzikantais. Labai norima rengti kino-diskusijų vakarus.

Taigi, šiais metais organizacijų pasirinkimas ypač didelis, bei linkime sėkmės naujoms organizacijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius