Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 15

Atidaryta rankinių ekspozicija „Aš paseksiu pasaką Tau...“

Nuo antradienio jau galima aplankyti Jelenos Podkopajevos rankinių ekspoziciją „Aš paseksiu pasaką Tau...“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Nuo antradienio jau galima aplankyti Jelenos Podkopajevos rankinių ekspoziciją „Aš paseksiu pasaką Tau...“. Dizainerė kartu su kitais menininkais unikalius rankų darbo kūrinius pristato VDA tekstilės galerijoje „Artifex“, įsikūrusioje Gaono g. 1.

Kolekciją „Aš paseksiu pasaką Tau…“ įkvėpė Kalėdų magija. Šventiniu laikotarpiu kyla klausimas – kas yra maloniau – artėjanti šventė ar pasiruošimo procesas, kuris įtraukia ir nepaleidžia? Šiuo išskirtiniu metų laiku svarbu ne tik lepinti ir skirti dėmesį kitiems, tačiau nepamiršti ir pasipuošti. J.Podkopajevos rankinės ne tik įtrauks į tekstilinių idėjų sūkurį, tačiau ir leis pajausti moterišką trapumą.

Dizainerė Jolanta Talaikytė atsiliepia apie šią menininkę kaip kūrėją, kuri galvoja apie klientą – skatina ieškoti savitumo, išskirtinumo. Jos kuriamos rankinės yra skirtos individualumą ir eleganciją vertinančioms moterims. Darbai ne tik jaukūs, patogūs, skleidžiantys ypatingą aurą, bet ir padedantys atskleisti bei pabrėžti moteriškumą. Neveltui autorė visą save įdeda į kūrimo procesą – nuo medžiagos parinkimo iki mažiausių detalių derinimo. Būtent tai ir suteikia darbams savitumo ir išradingumo.

Tai jau ne pirmoji J.Podkopajevos paroda. Pavasarį ji pristatė darbų ciklą „Asociacijos“, kuris supažindino visuomenę su vienetinėmis rankinėmis, sukurtomis įvairiais kūrybos laikotarpiais. Ekspozicijoje jautėsi asmenybės virsmai – nuo paprastesnių raštų iki sudėtingų sprendimų, nuo elementaraus kelioninio krepšio iki vakarinės rankinės. Rankinės buvo apibūdintos kaip „subtilūs meno kūriniai“ (tapytoja Giedrė Riškutė), kurie „sukelia puikų įspūdį – pradedant filosofijos ir gaminio legendos kūrimu ir baigiant pačiu gaminiu – unikaliu, nepakartojamu, „išmylėtu“ iki smulkiausių detalių“ (prof. Eglė Ganda – Bogdanienė, VDA Tekstilės katedros vedėja).

Tai paskatino menininkę sukurti darbus, kuriuos galėsite išvysti nuo gruodžio 14 d. veikiančioje parodoje. Originalios Ósé rankinės, jaukiai įsitaisiusios Dailės Akademijos „Artifex“ tekstilės galerijos lentynose lauks Jūsų dėmesio. Pristatomos „gražuolės“ sieks ir nebijos būti dėmesio centre, pasitelkiant įvairiausias formas, spalvas, atskleidžiančios jų charakterius. Tai kūriniai, skatinantys sukurti šventę be priežasties, nes jie jau yra proga šventei.

Parodą galėsite aplankyti iki sausio 14 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius