Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 24

Atradimas, pakeitęs dabarį: medicina

Jau nuo senų senovės žmogus stengiasi atrasti kažką naujo, kurti įvairiausius dalykus, kurie palengvintų jo gyvenimą. Atsiradus pirmajai civilizacijai, atsirado ir mokslas. Buvo pradėti kurti nauji prietaisai ir išradimai. XIII amžiaus pabaigoje vyko didžiausias mokslo perversmas. Nuo tada ir prasidėjo visi įvairiausi išradimai. Viskas buvo tam, kad palengvintų žmogaus gyvenimą.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Medicina

Jau nuo senų senovės žmogus stengiasi atrasti kažką naujo, kurti įvairiausius dalykus, kurie palengvintų jo gyvenimą. Atsiradus pirmajai civilizacijai, atsirado ir mokslas. Buvo pradėti kurti nauji prietaisai ir išradimai. XIII amžiaus pabaigoje vyko didžiausias mokslo perversmas. Nuo tada ir prasidėjo visi įvairiausi išradimai. Viskas buvo tam, kad palengvintų žmogaus gyvenimą.

Dabartis yra iš esmės pakeista. Šiuolaikinis žmogus net neįsivaizduoja gyvenimo be telefono, elektroninių prietaisų, televizoriaus, kompiuterio... Mano manymu, vienas iš svarbiausių atradimų yra medicina. Šita mokslo sritis tikrai labai daug prisideda prie žmogaus gyvenimo palengvinimo. Antibiotikų atradimas išgelbėjo daugelį nuo ankstyvos mirties ir pailgino amžių.

Naujos medicinos technologijos dabar, kaip niekada iki šiol, padeda žmogui. Svarbiausias medicinos uždavinys yra, buvo ir bus padaryti žmogų laimingą, o svarbiausia – sveiką. Sveikata svarbiausia mūsų gyvenime ir yra! Nesveikas žmogus bus nelaimingas. Jis neturės visaverčio ir kokybiško gyvenimo. Jis nežinos tikro gyvenimo prasmės.

Žmonių sukurtų išradimų yra be galo daug... Bet ar kas nors susimąsto, kaip pusė iš jų kenkia mūsų sveikatai? Tikrai nedaug! Kas iš žmonių, pirkdami naują telefoną, pagalvoja, kaip jis žalos jo sveikatą. O tokius pirkinius mes dažnai perkame. Be jų šiandieninis gyvenimas neįsivaizduojamas. Sukurti prietaisai lengvina gyvenimą, bet tuo pačiu labai kenkia sveikatai.

Aš labiausiai norėčiau sukurti tokį telefoną, kuris visiškai nekenkia sveikatai, todėl, kad šiuolaikinis žmogus neįsivaizduoja gyvenimo be telefono. Jis visada jį turi šalia savęs. Negana to, kad suaugę turi po keletą telefonų. Netgi savo mažiems vaikams nuperka po keletą. Tai yra labai nesveika. Sukūrus daiktus, nekenkiančius sveikatai, tai būtų šiuo metu pats geriausias atradimas, kuriuo galėtume naudotis, nebijodami jo žalos. Visus kenksmingus atradimus reikia pakeisti į visiškai sveikatai nežalingus prietaisus.

Šiuo metu telefonas yra neatsiejamas nuo žmogaus. Taigi mano sukurtas telefonas bus nekenksmingas sveikatai. Atsiradus šitokiam prietaisui, atsiras daugybė mokslininkų, kurie kurs kitus nekenksmingus daiktus. Ačiū Jiems!

Darija Leškytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius