Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 13

Beveik anekdotas: brendžio pardavėjai tikrina pirkėjų budrumą (blaivumą)?

Išgerti mažiau yra geriau nei išgerti daugiau. Tik tuo galimų būtų bandyti paaiškinti, kodėl akcijinio brendžio 0,7 litro talpos butelis kainuoja pigiau nei to paties brendžio taip pat akcijinis puslitris.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Lyg ir visiškai paprastas reikalas: savaitgalį neblogo ispaniško tauraus gėrimo įvairių prekybos tinklų parduotuvėse galima buvo įsigyti šiek tiek pigiau.

Tačiau prekybininkai šią akciją sugebėjo paversti anekdotu. Gal skaičiavo ir dėliojo kainų korteles jau prisivaišinę akcijiniu brendžiuku?!

Situacija vienoje „Norfos“ parduotuvėje: neva už akcijinę kainą (jos pažymėtos žaliomis kainų kortelėmis) gali įsigyti ir 0,5, ir 0,7 litro talpos lygiai to paties brendžio butelį.

Išgerti mažiau yra geriau nei išgerti daugiau?... Tik tuo galimų būtų bandyti paaiškinti, kodėl akcijinio brendžio 0,7 litro talpos butelis kainuoja pigiau (36,99 lito) nei to paties brendžio taip pat akcijinis puslitris (41,69 lito).

Apsilankykime „Norfos“ bazėje, gal ten kas nors paaiškės? Gražu: paaiškėja, kad toji neva akcijinė puslitrio kaina – 41,69 lito, iš tiesų yra standartinė kaina!

Žodžiu, bazėje irgi galima apsirikti jau minėtu būdu: to paties brendžio puslitris kainuoja brangiau nei 0,7 litro talpos butelis.

Tačiau bazės šeimininkai ir kitokiu būdu tikrina pirkėjų budrumą: jie siūlo akciją, kurios metu 5 metų išlaikymo brendį 0,7 litro butelyje galima įsigyti už pagerintą 38,99 lito kainą. Tačiau tuo pačiu metu vertingesnio, 10 metų išlaikymo to paties brendžio toks pat butelis kainuoja pigiau: 36,99 lito! Žinoma, tai skonio reikalas, galbūt kažkam būtent tas brangesnis gėrimas yra ir skanesnis.

Važiuojame toliau – užsukime į „Maxima“ parduotuvę. Čia – tie patys spąstai: 0,7 litro talpos butelis kainuoja pigiau nei puslitris. Beje, „Maximos“ akcijinė kaina kažkodėl lygiai litu mažesnė už „Norfoje“ taikomą akcijinę kainą. Tuo tarpu neakcijinė puslitrio kaina yra vienoda abiejų tinklų parduotuvėse – 41,69 lito.

Išvada: į parduotuves eikite blaivia galva, skaičiuokite, nesižavėkite vien akcijos spalvų etiketėmis. Juolab yra buvę kuriozų, kai už akcijines prekes liepiama mokėti brangiau, nei jos kainuoja kasdien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius