-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 16

Bražuolės upelyje rastas sprogmuo (nuotraukos)

Šį sekmadienį Baltamiškio kaimo gyventojas Dainius Viktas šalia namų tekančiame Bražuolės upelyje aptiko sprogmenį, apie kurį nedelsiant pranešė Policijai. Nenorėjo laukti nei...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Sprogmuo

Šį sekmadienį Baltamiškio kaimo gyventojas Dainius Viktas šalia namų tekančiame Bražuolės upelyje aptiko sprogmenį, apie kurį nedelsiant pranešė Policijai.

Nenorėjo laukti nei akimirkos

Lolita Viktienė pasakoja, kad gražų sekmadienio rytą visa jų šeima ruošėsi šventei. Du jų vaikai turėjo priimti pirmosios komunijos įžadą. Balta suknelė, žvakės, kostiumai, gėlės –  tik tokie dalykai jaudino šeimą. Visi skubėjo ir jau turėjo išvyktii. ,,Prieš išvykstant nusprendžiau nueiti prie upelio nusiplauti kojų, jau įbridęs pamačiau kyšant kažkokį daiktą. Priėjęs arčiau supratau, kad tai bomba. Nieko nelaukęs sprukau iš ten ir iš karto paskambinau greituoju pagalbos numeriu – negalėjau laukti nei akimirkos“, – tikino vaikų saugumu susirūpinęs Dainius Viktas. „Kai sulaukiau policijos pareigūnų galėjome ramiai važiuoti į Vievio bažnyčia“, – pasakojo vyras.

Sprogmuo mena senus laikus

Grįžęs iš bažnyčios svečių pulkas buvo sutiktas pilno kiemo specialiųjų pajėgų: policininkų bei ugniagesių. Nors upėje vis dar buvo sprogmuo, svečiai per daug nesijaudino, o vaikai netvėrė savame kailyje, kaip jiems viskas buvo įdomu. Į įvykio vietą atvykę išminuotojai nusileido prie upelio ir apžiūrėję sprogmenį patikino, kad nereikia bijoti. „Tai dar nuo Pirmojo pasaulinio karo likusi bomba, ji parakinė, vandenyje tikrai nebūtu sprogusi“, – tikino vienas iš išminuotojų. Po kelių minučių pasigirdo sprogimas, taigi greitoji bei ugniagesiai galėjo palikti įvykio vietą, o visi gyventojai lengviau atsidusti –  sprogmuo buvo nukenksmintas.

Bražuolės upelį lydi sprogimai

Gegužės 15 dienos sprogimas nebuvo pirmasis šioje vietoje.  1994 m. lapkričio 6 dieną buvo susprogdintas geležinkelio tiltas jungęs Baltamiškio stotelę ir toliau einantį kelią į Vievį. Ši dviversija turėjo būti nukreipta prieš Rusijos karinį tranzitą per Lietuvą, dabar tokia dviversiją būtų pavadinta teroro aktu. Tam tikra grupuotė susprogdino didelį tilto ruožą, netoliese gyvenę žmonės išgirdo kurtinantį garsą ir pajuto drebėjimą. Į lauką išėjusios Aldona Razmaratienė (Lolitos Viktienės motina) bei Elena Komparskienė nesutriko, bet pasitelkusios į pagalbą raudonu raiščius puolė stabdyti traukinių, jų dėka incidentas nepareikalavo didesnių aukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius