Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 30

Danijos žmonių prašoma pagalbos, kad apsaugotų nuo neetiškų alkoholio pramonės investuotojų

Nacionalinė tabako ir alkoholio kontrolės koalicija (toliau - Koalicija) lapkričio 29 d. kreipėsi į Danijos ambasadą Vilniuje bei išplatino tarptautinei ir nacionalinei žiniasklaidai atvirą kreipimąsi į Danijos žmones.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Nacionalinė tabako ir alkoholio kontrolės koalicija (toliau - Koalicija) lapkričio 29 d. kreipėsi į Danijos ambasadą Vilniuje bei išplatino tarptautinei ir nacionalinei žiniasklaidai atvirą kreipimąsi į Danijos žmones.

Kreipiantis buvo prašoma padėti sustabdyti daugiausia Skandinavijos kapitalo alaus gamintojus atstovaujančio aludarių gildijos prezidento Sauliaus Galadausko neetišką lobistinę veiklą, dėl kurios Koalicija kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją prašydama ištirti ir nustatyti, ar Seimo narys V.Gedvilas ir jo visuomeninis padėjėjas S.Galadauskas nepažeidžia viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo principų bei lobistinę veiklą reglamentuojančių teisės aktų.

Danijos visuomenė informuojama apie ypatingą žalą, kurią Lietuvos vaikai ir jaunimas patiria dėl alkoholio bei apie agresyvią Danijos aludarių vykdomą reklaminę veiklą ir neregistruoto lobisto S. Galadausko veiklą.

Lietuvos politikai, kalbėdami apie alkoholinių gėrimų reklamos išsaugojimą, nuolat pabrėžia būtinybę ginti vietos gamintojus nuo trečiųjų šalių alkoholio produkcijos. Tačiau iš tiesų didžioji dalis Lietuvos alaus gamintojų yra skandinavų kapitalo įmonės. Vienas didžiausių investuotojų į Lietuvos alkoholio pramonę yra Danijos Royal Unibrew - Tauro -Kalnapilio įmonės savininkas. Danijos pensijų fondas ATP yra vienas didžiausių Royal Unibrew investuotojų.

Laiške kreipiamasi į Danijos žmones prašant turėti įtakos pensijų fondo ATP, kad jis neinvestuotų į įmones, kurios vykdo neetišką spaudimą užsienio šalyse. Laiškas Koalicijos partnerių Danijoje pagalba išplatintas Danijos naujienų tarnyboms bei žiniasklaidos priemonėms.

Kreipimosi tekstas.

Nacionalinė tabako ir alkoholio kontrolės koalicija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius