Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 20

„DAROM 2010“ surinko tonomis skaičiuojamus šiukšlių kalnus

Apie pusė tūkstančio Vilniaus socialdemokratų, pasiskirstę pagal poskyrius tvarkė gamtą Vilniuje ir jo apylinkėse.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Šiukšlės

Visoje Lietuvoje vykusioje akcijoje „Darom2010“ aktyviai triūsė ir Vilniaus socialdemokratai. Vilniaus socialdemokratų pirmininkas, Vilniaus savivaldybės vicemeras Romas Adomavičius, ne tik aktyvus akcijos propaguotojas ir idėjinis vadas, jis pats aktyviai darbavosi net keliose vietose. „Vilniaus socialdemokratai jau ne pirmus metus dalyvauja miesto švarinimo akcijoje, tačiau anksčiau visi burdavomės į vieną būrį, o šiemet nusprendėme dalyvauti savo gyvenamose vietose, pasikviesdami į talką kaimynus, šalia gyvenančius žmones. Tad galėjome susipažinti, pabendrauti su daugybę žmonių.“, - sakė jis. R. Adomavičius su bičiuliais, kaimynais ir kolegomis tvarkė Vingio ir Kalnų parką, lankėsi Lazdynuose, Naujamiestyje, Fabijoniškėse ir Žirmūnuose.

Apie pusė tūkstančio Vilniaus socialdemokratų, pasiskirstę pagal poskyrius, dirbo Žirmūnuose, Senamiestyje, Naujamiestyje, Antakalnyje, Naujininkuose, Lazdynuose, Fabijoniškėse, Šnipiškėse, Šeškinėje, Karoliniškėse, Justiniškėse, Žvėryne. Akcijos dalyviai tvarkė mokyklų teritorijas, stadionus, Neries pakrantę, skverelius, parkelius, miškelius, oro uosto, Kalnų parko, Vingio parko teritoriją ir daug kitų vietų. Surinktos šiukšlės buvo sukrautos į tūkstančius maišų. Socialdemokratai surinko statybinių medžiagų atliekų, senų padangų. Sukrauta ne viena krūva nupjautų sausų medžių ir nugenėtų šakų.

„Na, bičiuliai, kiškime į maišus konservatorių paliktas šiukšles“, -juokavo kartu su Žirmūnų poskyrio socialdemokratais dirbęs Seimo narys Vytenis Povilas Andriukaitis.

Socialdemokratai iš Naujininkų poskyrio negalėjo atsistebėti, aptikę oro uosto teritorijoje krūvas vienkartinių indų, iš kurių maitinami lėktuvų keleiviai. „Tikra gėda, kad oro uoste dirbančios maitinimo įstaigos šitaip teršia savo aplinką“, - kalbėjo Teisutis Tylūnas.

Padirbėję iš peties, bičiuliai susirinko prie Neries esančioje senojoje prieplaukoje, aptarti akcijos rezultatų, pasidalinti įspūdžiais. Čia visų laukė kapitono žuvienė, kurios skleidžiamas kvapas viliojo visus praeivius.

„Tokių akcijų nereikėtų, jeigu žmonės nešiukšlintų miesto, bet tikrieji šiukšlintojai į akcijas, deja, neateina“, - sakė skyriaus pirmininkas R. Adomavičius. Vilniaus socialdemokratai tikisi, kad kitą pavasarį šiukšlių kalnai bus kur kas mažesni, tad ir maišų reikės mažiau, juk mieste ir kitų darbų tikrai netrūksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius