-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 24

Ekonomiška, ekologiška, gražu... (nuotraukos)

Pirmasis įspūdis susidaręs Vilniuje vykusio renginio metu, kuriame ekologiški automobiliai dalyvavo ir važiavime senamiesčio gatvėmis simboliškai piešdami didelį CO2 ženklą miesto žemėlapyje.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Ekonomiška, ekologiška, gražu – tai pirmasis įspūdis susidaręs Vilniuje vykusio renginio metu, kuriame ekologiški automobiliai dalyvavo ir važiavime senamiesčio gatvėmis simboliškai piešdami didelį CO2 ženklą miesto žemėlapyje.

Stiprokas vėjas ir žema temperatūra nesugadino šeštadienį vykusio ekologiškų automobilių parado. Popiet pasirodžius saulei Rotušės aikštėje pasidarė dar smagiau. Įvairiomis atrakcijomis bei pramogomis stebinę parado dalyviai bei rėmėjai taip pat nenuvylė.

Buvo galimybė išbandyti mažuosius elektromobilius iš „hpi-racing“ (kai kurie iš jų gali išvystyti iki 120 km/val. greitį), sužinoti „elektromagijos“ paslaptis, paklausyti „Ryklio“ iš „RutRut“, sudalyvauti fotografijų konkurse, pasivaišinti kava, arbata ir kibinais kiek neįprastoje vietoje – troleibuse (kuris taip pat yra ekologiškas, varomas elektra), įsigyti ekologiškų saldainių iš prekeivių. Taip pat renginyje buvo galima pamatyti ekologiškų kūrinių iš „Daiktų viešbučio“.

Žinoma, įstabiausia renginio dalis – elektra ir vandeniu varomi automobiliai, motociklai, hibridinės mašinos, taip pat tausojančios aplinką. Renginio akcentu tapo pirmasis lietuviškas ir kol kas vienintelis įregistruotas Lietuvoje elektromobilis „Jonelis“. O renginio vinimi – lenktynės tarp sportinių ralio automobilių ir elektromobilio „Tesla“, kuris trumpoje distancijoje toli už savęs paliko net profesionalo vairuojamą lenktyninį „Subaru“ ir tapo lenktynių lyderiu.

Automobilis „Tesla“ iki 100 km/val. įsibėgėja tik per 3,7 sekundės. Jis gali nuvažiuoti 400 km. vienu įkrovimu, o didžiausias automobilio greitis daugiau negu pakankamas – 200 km/val. Gamintojas teigia, kad jo kaina prasideda nuo 101,500 dolerių.

Oficialus tinklalapis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius