-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 12

Ekstremaliosios muzikos festivalis „Velnio akmuo“ – jau šį savaitgalį (nuotraukos)

Muzikos festivalis „Velnio akmuo“, kasmet sulaukiantis prieštaringų vertinimų, bandomas užgniaužti dvasininkų ir jau patekęs teisėtvarkininkų akiratin, nepaisant negandų ir kritikos kuo taikiausiomis nuotaikomis jau šį savaitgalį Anykščių Dainuvos slėnyje įvyks trečią kartą.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 „Devilstone“

Muzikos festivalis „Velnio akmuo“, kasmet sulaukiantis prieštaringų vertinimų, bandomas užgniaužti dvasininkų ir jau patekęs teisėtvarkininkų akiratin, nepaisant negandų ir kritikos kuo taikiausiomis nuotaikomis jau šį savaitgalį Anykščių Dainuvos slėnyje įvyks trečią kartą.

„Velnio akmuo“ prasidės jau ketvirtadienį įžanginiu trijų jaunų Lietuvos grupių pasirodymu didžiųjų festivalio koncertų išvakarėse. Nuo to momento įsisukęs veiksmas įtrauks festivalio lankytojus į muzikalią, pozityvią ir energingą savaitgalio iškylą klausant daug gyvos, kūrybiškos muzikos iš įvairių pasaulio šalių.

„Festivalį išplėtėme iki keturių dienų ir tikimės, kad jis bus įsimintinas ir publikai, ir atlikėjams. Svarbiausia, kad būtų geras oras. Taip pat labai viliamės, kad iki festivalio bus baigti didieji Šventosios pakrantės rekonstrukcijos darbai ties slėniu ir publika galės įsikurti ne prasčiau nei pernai. Deja, šių dviejų dalykų lemti negalime, tačiau tai, kas priklauso nuo mūsų, vyksta sklandžiai ir bus įgyvendinta aukštame lygyje, kad festivalis lankytojams paliktų tik geriausius įspūdžius“, - renginio išvakarėse dalijasi nuotaikomis festivalio organizatorius Vaidas Voronavičius.

Kaip ir kasmet didžiojoje scenoje pasirodys daugiau nei 20 grupių iš įvairių pasaulio šalių: Norvegijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos, Airijos,  Italijos bei JAV. Itin galingas lietuviškos muzikos desantas – net devyni kolektyvai. Jaukiame gamtos prieglobstyje aidės black, death, doom, thrash, heavy, metalo garsai. Anot organizatorių, šiemet nėra svarbiausių, svarbesnių ar pagrindinių grupių. Surinktos tikrai stiprios ir kiekvieną stilių savitai reprezentuojančios komandos. Tačiau verta paminėti sunkiosios muzikos pasaulyje puikiai žinomus ir dominuojančias pozicijas užimančius metalo grandus, tokius kaip britus „Benediction“, vienus sėkmingiausių ir ryškiausių death metalo veteranų, amerikiečius „Inquisition“, išsiskiriančius nesumeluota ideologija ir profesionalumu, italus „Forgotten Tomb“, vienus iš depresyvaus metalo pradininkų, taip pat švedus „Octovber Tide“, norvegus „Susperia“.

Deja, viena iš anksčiau paskelbtų grupių, death metalą grojantys prancūzai „Destinity“, neatvyks dėl nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių: „Labai gaila, kad festivalyje norėję sudalyvauti „Destinity“ to padaryti negalės. Kaip visai neseniai paaiškėjo, paties grupės būgnininko nusivylimui, jo įsipareigojimai darbe jam neleidžia atvykti šį savaitgalį į Lietuvą. Sėkmingai pakeisti būgnininko kitu grupei per trumpą laiką taip pat nepavyko. Tikimės, „Destinity“ netrūks koncertų laisvesniu metu, ir viliamės, festivalio programa nuo to per smarkiai nenukentės“, - neslepia organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius