-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 04

E.Kūris: viešosios teisės mokslininkai žiūri į perspektyvą

Prieš pusantrų metų susikūrusi Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Viešosios teisės katedra vasario 7 d. rengia konferenciją „Viešosios teisės tyrimai: būklė ir perspektyvos“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Prieš pusantrų metų susikūrusi Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Viešosios teisės katedra vasario 7 d. rengia konferenciją „Viešosios teisės tyrimai: būklė ir perspektyvos“. Tai pirmoji per pastaruosius 20 metų konferencija, kuri apibendrins viešosios teisės tyrimų Lietuvoje raidą bei tendencijas nuo 1990 iki 2010 metų.

Konferenciją organizuojančios Viešosios teisės katedros vedėjas prof. dr. Egidijus Kūris sako, kad susirinkę žinomi teisės mokslininkai aptars ir įvertins viešosios teisės ir atskirų jos sričių tyrimų Lietuvoje būklę, numatys viešosios teisės tyrimų perspektyvas artimiausiems metams. Konferencijoje bus aptariamos konstitucinės, administracinės, finansų, aplinkos teisės, taip pat procesinių teisės šakų tyrimų tendencijos, problemos bei perspektyvos.

E.Kūrio teigimu, tarp skirtingų viešosios teisės sričių tyrimų neturėtų būti pernelyg didelio atsiribojimo. Teisės mokslininkų iš Vilniaus universiteto, Mykolo Romerio universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto pranešimai bei konferencijos dalyvių diskusijos bus naudingos ne tik išgryninant atskirų viešosios teisės sričių problemas, bet ir numatant, kokiu mastu atliekami tyrimai leidžia užtikrinti atitinkamų viešosios teisės ar su ja susijusių dalykų dėstymą studentams.

Konferencijoje „Viešosios teisės tyrimai: būklė ir perspektyvos“ ketina dalyvauti beveik 200 teisės mokslininkų. Į ją taip pat kviečiami teisės studentai ir politikai. Tikimasi skaitytų pranešimų pagrindu išleisti knygą. Tai leistų ženkliai išplėsti auditoriją ir konferencijoje išsakytas mintis padaryti prieinamomis visiems besidomintiems. Prof. E. Kūris tiki, kad tokios konferencijos taps tradicinėmis ir kad jas katedra rengs kasmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius