Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 11

Energetikos ir technikos muziejus pristato video gidus gestų kalba

2013 m. gruodžio 12 d. 16 val. Energetikos ir technikos muziejuje (Rinktinės g. 2, Vilnius) vyks video gidų gestų kalba pristatymas. Nuo šiol gestų kalba bendraujantys vilniečiai...
Video gidai gestų kalba
Video gidai gestų kalba
Temos: 1 Gestų kalba

2013 m. gruodžio 12 d. 16 val. Energetikos ir technikos muziejuje (Rinktinės g. 2, Vilnius) vyks video gidų gestų kalba pristatymas. Nuo šiol gestų kalba bendraujantys vilniečiai ir miesto svečiai turės galimybę plačiau susipažinti su muziejaus ekspozicijomis ir pirmosios Vilniaus centrinės elektrinės paslaptimis.

Video gidas – tai mobili programėlė planšetiniame kompiuteryje, lydinti lankytoją muziejaus Transporto, Energetikos, Pramonės bei Technikos mokslo ir Technikos vaikams ekspozicijose. Informacija pateikiama filmukuose lietuvių ir tarptautine gestų kalbomis arba tekstuose lietuvių ir anglų kalbomis. Video gidų naudotojai gali sekti maršruto ženklus ekspozicijose arba orientuotis programėlėje esančio muziejaus plano pagalba.

Anot projekto vadovės, Energetikos ir technikos muziejaus Infotaško kuratorės Editos Jusčiūtės, „gerosios patirties pasisemta iš Pinigų muziejaus, kuris pirmasis Baltijos šalyse pristatė video gidą kurtiesiems. Esame socialiai atsakingi ir norime, jog su Energetikos ir technikos muziejaus ekspozicijomis taip pat susipažintų įvairių poreikių lankytojai. Džiaugiamės, jog naujieji muziejaus video gidai gestų kalba jau susilaukė nemažai dėmesio, socialinio tinklapio paskyroje naujiena pasidalino kaip niekada daug žmonių. Gestų kalba bendraujančių lankytojų laukiame projekto pristatyme ir, žinoma, turime planų ateičiai“.

Prie Karaliaus Mindaugo tilto įsikūrusiame Energetikos ir technikos muziejuje prieš porą metų įgyvendintas audiogidų projektas. Lankytojai su ekspozicijomis gali susipažinti lietuvių, anglų ir rusų kalbomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius