Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 01

Europos teisės vasaros mokykla: naujos žinios ir turiningas laisvalaikis

Vilniaus universitete duris atvėrė Europos teisės vasaros mokykla. Šis tradicinis ir Lietuvoje alternatyvų neturintis tarptautinis projektas rengiamas jau aštuntus metus. Šiemet jo tema „Dalyvavimas sprendimų priėmimuose ES“.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Vilniaus universitete duris atvėrė Europos teisės vasaros mokykla. Šis tradicinis ir Lietuvoje alternatyvų neturintis tarptautinis projektas rengiamas jau aštuntus metus. Šiemet jo tema „Dalyvavimas sprendimų priėmimuose ES“.

Unikalią Europos teisės vasaros mokyklą inicijuoja ir organizuoja Vilniaus universiteto Teisės fakultetas, Frankfurto prie Maino J. W. Goethe (Vokietija), Paryžiaus X-Nanterre (Prancūzija) universitetai. Parengtoje plačioje programoje numatytos atskiros paskaitos ir bendri seminarai, diskusijas su visų trijų universitetų mokslininkais ir turininga laisvalaikio programa Mokykloje užsiėmimai vyksta vokiečių ir prancūzų kalbomis.

„Šiemet Europos teisės vasaros mokykloje dalyvauja 40 studentų iš Vokietijos, Prancūzijos, Baltarusijos ir Lietuvos. Paskaitas įvairiomis teisinėmis temomis skaitys daugiau kaip kelios dešimtys žymių mokslininkų, tokie kaip prof. H. Kohl, prof. dr. P. Gilles, dr. O Seul, prof. S. Kerneis, VU Teisės fakulteto profesūra. Džiaugiamės galėdami mokyklos auklėtiniams suteikti unikalią galimybę tobulinti savo žinias, įgyti naujos patirties ir kartu smagiai praleisti vasaros laiką. Kasmet įsitikiname, kad tai pavykęs ir reikalingas projektas“, – sako VU Teisės fakulteto dekanas, prof. Vytautas Nekrošius.

Europos teisės vasaros mokyklos programą išklausę studentai gaus trijų aukštųjų mokyklų sertifikatą. Teisininkai šį dokumentą vertina kaip papildomą rekomendaciją įsidarbinant. Pirmą kartą mokykloje dalyvaujantiems studentams bus įskaitomas trijų kreditų pasirenkamasis kursas „Europos Sąjungos integracijos teisiniai aspektai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius