-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 06

HP „ePrint“ spausdinimas: greitesnis, patogesnis ar tik reklaminis triukas?

Ketvirtadienį kompanija Hewlett-Packard pristatė savo naują produktą – spausdinimo funkciją „ePrint“, kuri vartotojams leis atsispausdinti dokumentus, nuotraukas, vien tik mobilaus įrenginio pagalba.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Ketvirtadienį kompanija Hewlett-Packard (HP) pristatė savo naują produktą – spausdinimo funkciją „ePrint“, kuri vartotojams leis atsispausdinti dokumentus, nuotraukas, vien tik mobilaus įrenginio pagalba (išmanieji telefonai, netbook’ai). Tai ypač aktualu, šiame 21 amžiaus technologijų maratone.

Principas paprastas – iš savo telefono, kito įrenginio, kuris geba išsiųsti elektroninį laišką, mes jį išsiunčiame į HP serverį, kuris jį perduoda spausdintuvui, o šis atspausdina. Tad jūs lengvai galite manipuliuoti laiku – jums nereikia prijungti įrenginio prie kompiuterio, ar laukti kol bus įdiegta spausdintuvo programa jame. Tiesiog išsiunčiate elektroninį laišką ir jau po kelių minučių spausdintuvas gavęs jūsų pranešimą, jį išspausdina.

Tai ypač aktualu, kai kompiuterio šalia nėra, o laikas labai ribotas. Ši nauja funckija turėtų labai pasitarnauti įmonėms, kurios brangina savo laiko, elektros sąnaudas (kompiuterio nereikia spausdinant, tad įmonei, kuri turi tūkstančius kompiuterių, tai tikrai puikus atradimas).

HP „ePrint“ pagalba galima atspausdinti daugelio formatų failus, tarp jų „Microsoft Word“, „Microsoft PowerPoint“, „Microsoft Outlook“, „Microsoft Excel“, tekstinius dokumentus (.txt), PDF, vaizdo failus (bmp, jpg, png, gif, tiff formatais).

Tiesa, vieno laiško dydis gali būti ne didesnis, kaip 5MB (HP palaiko iki 10 prie vieno laiško prisegtų dokumentų). Užduočių, kurios viršija nurodytus kriterijus, nespausdina.

Vartotojus, kurie užsiima fotografija, tai gali nuvilti, nes dažnai geresnės kokybės ir raiškos nuotraukos yra saugojamos didesniuose failuose, nei 5MB. Tad vizualinėms įmonėms ši funkcija gali tapti tiesiog neparanki.

Reikia paminėti tai, kad galime sekti savo spausdintų darbų istoriją. Jei tuo metu serveris nepasiekiamas, jis 24 valandas saugo užduotis (jei per tą laiką neatsiranda ryšys tarp serverio ir spausdintuvo) jos yra pašalinamos.

Bėda, kuri gali ištikti, tai nusiųstų dokumentų serveryje laiko rodiklis. Jis nėra visada pastovus ir greitas, tačiau HP serveriai nuolat tobulinami ir šios problemos turėtų vėliau išnykti. Vieno dokumento spausdinimas gali užtrukti 30 sekundžių, o tarkim kito (tai priklauso nuo serverio sklaidos greičio), gali užtrukti ir dvi minutes.

Demonstracijos metu didesnių nusiskundimų nepastebėta, spausdinimas vyko palyginti greitai ir be jokių kitų trikdžių. Tiesa, gal kiek nuliūdino fotografijų kokybė (tačiau nebuvo pasirūpinta tam skirtu popieriumi, tad jei nuotrauka būtų spausdinama ant tam skirto popieriaus, jo kokybė būtų žymiai geresnė). Ji ant paprasto popieriaus buvo gan blanki, trūko kontrasto. Kiti spausdinti dokumentai buvo kokybiški.

Galima džiaugtis, kad naujos technologijos į Lietuvą žengia koja kojon su kitomis šalimis, o ši „ePrint“ funkcija taps plačiai naudojama ir mūsų šalyje – namuose ir įmonėse.

Visi HP „Photosmart“ ir „Officejet“ spausdintuvai, turintys tinklo prieigą ir pagaminti nuo 2010-ųjų gegužės, turi „ePrint“ funkciją: „Photosmart Wireless“, „Photosmart Plus“, „Photosmart Premium“, „Photosmart Premium Fax“, „Photosmart eStation“, „ENVY100“, „Officejet 6500 A“, „Officejet 6500 A Plus“, „Officejet 8500 A“, „Officejet 8500 A Plus“, „Officejet 7500 A Wide Format“. Šią funkciją turi ir lazeriniai HP spausdintuvai: „LaserJet CP1025nw“, „LaserJet CP1525n“, „LaserJet CP1525nw“, „LaserJet M1536dmf“, „LaserJet CM1415fn“, „LaserJet CM1415fnw“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius