-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 04

Ikrauk.lt savaitės apžvalga (gruodžio 27–sausio 2 d.)

Dar kartą sveikiname visus su Naujaisiais metais ir linkime, kad zuikiai būtų drąsūs ir nestokotų drąsių idėjų bei veiksmų! Na, o dabar apie praėjusios savaitės mūsų džiaugsmus ir rūpesčius.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Mielieji reporteriai ir skaitytojai,

dar kartą sveikiname visus su Naujaisiais metais ir linkime, kad zuikiai būtų drąsūs ir nestokotų drąsių idėjų bei veiksmų! Na, o dabar apie praėjusios savaitės mūsų džiaugsmus ir rūpesčius.

Švenčių atgarsiai

Praėjusią savaitę netrūko šventinių renginių ir žinių apie juos. Reporteriai dalijosi vaizdo medžiaga iš Gruzijos, pasirodo, Kalėdų eglę Gruzijos sostinėje Tbilisyje įžiebė būtent lietuviai!Apie kalėdinį renginį „Prisukamas abrikosas“ pasakojo reporterė Akvilė, šventinių koncertų dvasią perteikė reporterė Urtė, kalėdinio grupės „Skamp“ koncerto nuotaikomis dalijosi reporterės Laura ir Aušra. Tiek sostinės, tiek Kauno reporteriai stebėjo čiuožėjų pasirodymus renginyje „Liepsnojantis Kalėdų ledas 2010“ ir būtent jums įamžino pačias gražiausias akimirkas! Apie Naujųjų sutikimą Vilniaus Rotušės aikštėje žodžiais ir vaizdais pasakojo reporteris Eimantas.

Balta balta kur dairais

Gausus sniegas suteikė džiaugsmo senių besmegenių lipdytojams, bet sukėlė vargo automobilių vairuotojams. Štai reporteris Giedrius atsiuntė nuotraukų, parodančių, kas nutinka prekybos centrų aikštelėse paliktiems automobiliams – jie paprasčiausiai užverčiami sniegu...

Problemą apie bet kur paliekamus automobilius iškėlė reporteris, pasivadinęs kauniškiu. Jis informavo apie siauroje ir užsnigtoje Kauno Raguvos gatvelėje paliktą automobilį, kuris užtvėrė pravažiavimą ir sukėlė nemažai nepatogumų. Reporteris teiraujasi, kodėl iki šiol šioje vietoje nėra sustojimą bei stovėjimą draudžiančių ženklų.

Tuo tarpu reporteris Andrius P. informavo apie išbandymus pėstiesiems. Jo įkrautoje nuotraukoje matysite, kaip barstomi šaligatviai sostinėje... Iškritęs sniegas ir sudėtingos eismo sąlygos praėjusią savaitę keliuose sukėlė ne vieną avariją, jų pro akis nepraleido ikrauk.lt reporteriai.

Nuomonės

Buvote aktyvūs reikšdami savo nuomonę. Vienas skaitytojas išsakė savo mintis apie policijos pareigūnus, sutinkančius imti kyšius bei pačią pareigūnų ruošimo sistemą. Turėjome ir nuomonę apie mokytojų pareigas bei mokytojo galimybes pakeisti savižudybių statistiką. Reporterė Laura išdėstė savo nuomonę apie sporto reikšmę vaikų ir jų tėvelių gyvenime. Anot Lauros, tėveliai turėtų keisti požiūrį į sportą.

Buvo išreikšta nuomonė ir apie jaunuolių priklausomybes nuo svaigalų, rūkalų bei narkotikų. Norėdamas pagrįsti savo nuomonę, autorius kalbino tiek su priklausomais žmonėmis dirbusius ekspertus, tiek ir pačius jaunuolius, kurie nevengia stiklelio ar kitų svaiginančių medžiagų.

Trumpai, bet aiškiai, pasiremdamas „paparacinėmis“ nuotraukomis, nuomonę apie nūdienos politiką išsakė reporteris Andrius, savo nuotraukose užfiksavęs, kaip nutekinamas kuras.

Reporterių įspūdžiai

Kaip ir visuomet reporteriai skubėjo jums pristatyti naujausius filmus, vienas iš jų – Sofios Coppolos „Kažkur tarp ten ir čia“. Tikimės, reporterės Vytautės įspūdžiai padės susidaryti tinkamą nuomonę apie filmą.

Reporteris Eimantas pristatė dokumentinį filmą „Laužai prie parlamento“ ir išsakė savo patriotines mintis. Panašia tematika rašė ir reporterė iš Panevėžio, ji skaitytojams papasakojo apie jaunimo žygį senaisiais partizanų takais. Taip jaunuoliai norėjo išreikšti pagarbą tikriesiems tautos didvyriams, kovojusiems už Lietuvą. Graži ir sveikintina idėja, ačiū Rūtai!

Kaunietės reporterės Gabija ir Lina miegojo atmerktomis akimis – jos stebėjo spektaklio „Sapnas Nr. 5“ premjerą, kviečiame skaityti įspūdžius, gal ir patys panorėsite pamatyti spektaklį. Praėjusią savaitę turėjome ir kelis užsienio grupių koncertus. Štai Vytautė lankėsi Gorano Bregovičiaus koncerte ir informavo apie atmosferą jame. O reporteriai Lina ir Andrius sutiko legendinę grupę „Smokie“. Muzikantų pasirodymo akimirkas ir įamžintas publikos nuotaikas pamatysite čia.

Beje, ar žinote kas yra kugelis? O superkugelis? Jei ne, tuomet skaitykite reporterės Auksės tekstą apie neįprastus titulus Šiaulių politikams!

Konkursai

Praėjusią savaitę skelbėme konkursą, kuriame galėjote laimėti kvietimus net 4 asmenims į Naujųjų sutiktuves menų fabrike „Loftas“. Konkurse nugalėjęs Dovydas buvo paskelbtas ikrauk.lt reporteriu šiame renginyje ir jau dalijasi savo įspūdžiais! Kviečiame ir tave sekti ikrauk.lt naujienas, kas žino kada fortūna nusišypsos būtent tau?

Dėkojame visiems, įkrovusiems žinių ir jau netrukus skelbsime geriausią mėnesio reporterį, tad paskubėkite atiduoti savo balsą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius