2010 11 22

Įkrauk.lt savaitės apžvalga (lapkričio 15–21 d.)

Be abejo, praėjusią savaitę galime vadinti džiazo savaite, nes tiek Vilniuje, tiek Kaune šios muzikos mėgėjai galėjo pasilepinti džiazo improvizacijomis. Vilniuje visą savaitę vyko festivalis „Mama Jazz“, o Laikinojoje sostinėje džiazo mėgėjus pakvietė Kauno džiazo kvintetas.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Be abejo, praėjusią savaitę galime vadinti džiazo savaite, nes tiek Vilniuje, tiek Kaune šios muzikos mėgėjai galėjo pasilepinti džiazo improvizacijomis. Vilniuje visą savaitę vyko festivalis „Mama Jazz“, o Laikinojoje sostinėje džiazo mėgėjus pakvietė Kauno džiazo kvintetas.

Reporterių darbai ir žygdarbiai

Kauno reporteriai Lina ir Andrius praėjusią savaitę atidarė Amatų ir menų centrą „Nauja Sirena“ ir įamžino meninių darbų ekspoziciją. Apie aktoriaus Mariaus Jampolskio vaidybą monospektaklyje „Gaidukas“ taip pat skaitykite Kauno reporterės Linos rašinyje.

Vilnietis reporteris Mindaugas žiūrėjo filmą „Kai apkabinsiu tave“, jo įvertinimus filmo kūrybinei grupei, siužetui, garso takeliui ir kitoms juostos sudėtinėms dalims rasite čia. Vytautė mokėsi pagal ritmą judinti klubus su grupe „De-Phazz“. Dėkojame Vytautei už išsamų tekstą, iš kurio puikiai jaučiama renginio nuotaika. Reporterė Urtė meno mėgėjus kviečia nepraleisti amerikietiško detektyvinio miuziklo „Mirtinas bučinys“, kuriame vaidmenis atlieka tokios Lietuvos scenos žvaigždutės kaip Vaidas Baumila, Justinas Lapatinskas, Žana Jablonskytė-Gudaitienė ir kiti.

Tuo tarpu nenuilstantys darbštuoliai Auksė ir Eimantas visą savaitę plušėjo festivalyje „Mama Jazz“ ir operatyviai informavo džiazo gerbėjus ir visus „Įkrauk“ skaitytojus apie festivalio koncertus. Auksė dalyvavo „Kanų liūtų“ reklamų peržiūroje ir supažindino skaitytojus su geriausiomis pasaulio pastarųjų metų reklamomis. Visi, kas renginį praleido, gali bent kelias geriausias reklamas pamatyti čia. Auksei teko ir ne visai „mergaitiška“ užduotis – reporterė lankėsi „HPI Racing Drift Finale“, kuriame stebėjo vaikinus, valdančius automodeliukus. Tačiau čia reporterė sužinojo nemažai įdomių dalykų, kuriais ir dalijasi savo tekste.

Grįžtant prie reporterio Eimanto, norisi jį pagirti už universalumą – savybę, labai reikalingą nūdienos žurnalistui. Eimantas ne tik fotografuoja pramoginius koncertus, bet nesibaimina apsilankyti ir viešojoje bibliotekoje, pasiklausyti poezijos ir pasakyti visiems – ei, poezija dar nepamiršta! Be to, jis aplėkęs renginius Vilniuje dar nuskuba ir į Kauną, kur įamžino, kaip „InCulto“ vyrukai budino Laisvės alėją ir visam savaitgaliui kauniečiams bei miesto svečiams įkrėtė geros nuotaikos.

Tad turbūt nekyla klausimų, kodėl Auksė ir Eimantas šiandien dabinasi savaitės geriausiųjų titulu. Jų aktyvumas ir gebėjimas rašyti įvairiomis temomis turėtų būti pavyzdžiu ir kitiems.

Augintinių naujienos

Praėjusią savaitę daug dėmesio sulaukė naujiena apie neįprastą triušiukų vadą. Vargšai triušiukai – kai kurie gimė tik su viena ausimi, kai kurie išvis be ausyčių... Norime šią naujieną pateikti ir kaip pavyzdį kitiems skaitytojams. Žinutėje ne tik aiškiai parašyta kas, kur ir kada įvyko, tekstas iliustruotas nuotraukomis ir filmuota medžiaga.

Skaitytojai buvo ypatingai jautrūs augintinių istorijoms: sužeisto šunelio Džipuko istorija sulaukė daugybės komentarų, skaitytojų širdis suspaudė ir nuomininkų palikto šuniuko Barto likimas. Į bėdą patekusi taksų veislės kalytė taip pat nepaliko nei vieno abejingo. Komentaruose po tekstais skaitytojai aktyviai diskutuoja apie gyvūnų likimus, teiraujasi, kaip jiems sekasi, o galiausiai sužino ir apie laimingą istorijų pabaigą – šuneliai Džipukas ir Bartas jau turi naujus namus, taksė taip pat rado globėjus. Todėl džiaugiamės galėdami padėti gyvūnėliams rasti naujus šiltus namus.

Studentų šventė

Praėjusią savaitę visus studentus sveikinome su Tarptautine studentų diena ir raginome įkrauti naujienų apie tai, kaip ši diena buvo paminėta. Studentai žinias krovė vangokai, tačiau turime atsiliepimų iš Tarptautinės studentų dienos šventimo Saulėtekyje, taip pat sužinojome, kad šauniausia kolegijų studente tapo marijampolietė, įkrovėte žinių ir iš LŽUŪ. Ačiū už tai, kad dalinotės žiniomis apie tai, kaip šventėte, tikimės, kad kitąsyk būsite dar aktyvesni :)

Top'ai

Skaitomiausių topuose praėjusią savaitę atsidūrė dvi avarijos, nors turiniu – tai neigiamos naujienos, tačiau „Įkrauk“ reporteriams siunčiame didžiausią pagyrimą už buvimą laiku ir vietoje. Štai skaitytojas Tomas įkrovė naktinių avarijos nuotraukų, o skaitytojas Ignas, net ankstų rytą išverstas iš lovos nepatingėjo padaryti avarijos nuotraukų ir nupasakoti, kaip viskas įvyko. Abiejų reporterių žinios buvo skaitomiausių top'e, su tuo ir sveikiname! O Tomui už tai, kad rytą maloniai nustebino redakciją naktinėmis nuotraukomis taip pat skelbiame savaitės geriausiu ir apdovanosime.

Daug komentarų ir dėmesio sulaukė skaitytojo nuomonė apie vietas neįgaliesiems. Ne, tai ne eilinė žinutė apie užimtas neįgaliųjų vietas, tai – nuomonė apie tai, kam turėtų būti suteikta galimybė statyti automobilius šiose vietose ir kaip tai veikia realybėje. Kviečiame visus aktyviai diskutuoti ir viešinti tokius dalykus, tik taip galime pasiekti teisybę!

Nemažą šurmulį „Įkrauk“ portale sukėlė garbaus amžiaus skaitytojo nuomonė apie bet kur išmetamą buitinę techniką ir tokio neatsakingo elgesio galimas pasekmes visų mūsų sveikatai. Taip pat džiaugiamės turėdami reporterę, kuri jau kelintą kartą krauna žinias apie Turkiją. Ačiū jai, kad „Įkrauk“ skaitytojai gali sužinoti ne tik savo šalies aktualijas, bet ir praplėsti akiratį užsienio naujienomis.

„Įkrauk“ komanda

Šeštadienį „Įkrauk“ reporteriai išbandė jėgas boulingo turnyre, dvi komandos iš pradžių rimčiau varžėsi, kam geriau pasiseks, o vėliau pradėjus diskusijas apie „Įkrauk“ portalo gyvenimą visi vėl virto darnia komanda ir nuridenę kamuolius greitai burdavosi į ratelį pasikalbėti apie tai, kas nuveikta ir ką dar siekiama nuveikti. Žemiau – keletas nuotraukų iš reporterių susitikimo.

Primename, kad ieškomas aktyvus, kūrybingas ir prie reporterių komandos trokštantis prisijungti žmogeliukas(-ai) iš Klaipėdos, kuris(-ie) galėtų informuoti apie įvykius savo mieste. Visi norintys, trumpą motyvacinį laiškelį ir savo duomenis turėtų atsiųsti el. paštu ikrauk@15min.lt.

Ačiū visiems, kas prisideda prie „Įkrauk“ turinio, ir sėkmės tolesniuose darbuose! :)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius