Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 17

Jau ketvirtąjį kartą įteikti Prienų rajono savivaldybės apdovanojimai „Dėkingumas“

Ketvirtus metus iš eilės teikiami Prienų rajono savivaldybės apdovanojimai „Dėkingumas“ dar kartą įrodė, kad turime daugybę iškilių žmonių, kuriančių savo krašto gerovę ne skambiais žodžiais, o gerais ir naudingais darbais.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga pagerbti labiausiai mūsų kraštui nusipelniusius žmones jau tapo gražia tradicija. Ketvirtus metus iš eilės teikiami Prienų rajono savivaldybės apdovanojimai „Dėkingumas“ dar kartą įrodė, kad turime daugybę iškilių žmonių, kuriančių savo krašto gerovę ne skambiais žodžiais, o gerais ir naudingais darbais.

Rajono savivaldybės įsteigtas „Dėkingumo“ simbolis suteikiamas asmeniui už uolų ir sąžiningą darbą, už svarų indėlį kuriant rajono gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę bei dvasinę gerovę, už reikšmingus neatlygintinus darbus bendruomenės labui. Kandidatus siūlo rajono gyventojai, o nominantus išrenka speciali Apdovanojimų komisija.

Renginys prasidėjo tradicinės Prienų rajono meno kūrėjų darbų parodos atidarymu. Ši paroda Prienuose vyksta jau 19 kartą. Įvairiausi meno kūriniai, kurių šiemet buvo daugiau kaip 100, džiugino parodos lankytojų akis. Apžiūrėję parodą visi susirinko į didžiąją salę, kur vyko Prienų rajono savivaldybės apdovanojimų „Dėkingumas“ įteikimo ceremonija.

Susirinkusiuosius sveikino Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, mero pavaduotojas Leonas Sakalavičius ir savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius. Tylos minute buvo pagerbtas tąryt anapilin išėjęs garsus Lietuvos poetas, Prienų miesto Garbės pilietis, kraštietis mylimas rašytojas Justinas Marcinkevičius.

Šiemet buvo įsteigtos net devynios „Dėkingumo“ nominacijos.

Už nuopelnus kaimo plėtrai apdovanotas Prienų r. ūkininkų sąjungos pirmininkas Martynas Butkevičius. Nominacija už nuopelnus kultūrai atiteko Prienų meno mokyklos moktojai Redai Černiauskienei. Trečioji nominacija, pavadinimu „Mokslas ir švietimas“ atiteko Prienų rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjui Rimvydui Zailskui, kuris savo apdovanojimu džiaugėsi ir dėkodamas skyrė jį visiems švietimo sistemoje dirbantiems žmonėms sakydamas, jog tai ne vieno jo nuopelnas - ši nominacija atspindi visų, šioje srityje dirbančių žmonių pastangas.

Nominacija „Pagalba žmogui“ buvo skirta Elvyrai Jankauskienei. Ši moteris su savo vyru be trijų dukrų užaugino dar tris Jiezno globos namų auklėtinius, suteikdami jiems artumą, šilumą ir šeimynišką meilę. 2010 m. jaunimo olimpinių žaidynių medalininkui ir olimpiniam čempionui Rolandui Maščinskui atiteko nominacija „Sportas“ - už savo pasiekimus ir Lietuvos bei Prienų krašto garsinimą tiek respublikoje, tiek už jos ribų. Nominacija „Sveikatos apsauga“ buvo skirta  VšĮ „Balbieriškio pirminės sveikatos priežiūros centro“ vyr. gydytojai Angelei Sidaravičienei, o nominacija „Verslo plėtra - už pasiekimus plečiant ir vystant verslą, atiteko verslininkui Alfonsui Majui. Turėdamas svajonę ne tik pats užsiimti verpimo-karšimo amatu, bet ir supažindinti bei sudominti jaunimą, 2010 m. jis pastatė patalpas, kuriose planuoja rengti edukacines programas vaikams ir jaunimui apie karšimą, verpimą bei mezgimą. „Visuomeninė veikla“ – nominacija už aktyvią visuomeninę veiklą, rūpinimąsi bendruomenės žmonių gerove, projektų rašymą, atiteko Vaidui Kupstui.  Na, o devintoji nominacija „Pilietiškumo ugdymas atiteko Almai Liutkienei, Prienų Nemuno pradinės mokyklos mokytojai metodininkei.

Daugeliui nominantų šis aukštas įvertinimas buvo tikrai netikėtas, bet be galo malonus. Tai puiki paskata tęsti savo darbus žinant, kad eini teisingu keliu. Visos datos labai greitai tampa istorija, tačiau jas geriausiai įprasmina žmonių gyvenimai.

Po apdovanojimų visi surinkusieji galėjo linksmai ir maloniai praleisti vakarą besiklausydami  koncertinės Nacionalinio operos ir baleto teatro solisto, profesoriaus V. Juozapaičio ir Valstybinio pučiamųjų orkestro „Trimitas“ programos (Orkestro vadovas Romualdas Barvainis, meno vadovas prof. Algirdas Budrys, vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius