-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 06 08

Jaunimas atnaujino tris Kauno daugiabučių kiemų žaidimų aikšteles

Šiandien, birželio 8 dieną, Kaune antrą kartą buvo vykdomas projektas „Sūpuoklės“, kurio metu Kauno „Rotaract“ klubo nariai, padedant rėmėjams ir kiemų gyventojams, savanoriškai...
Rotaract klubo nariai pritaiso suoliukus
Rotaract klubo nariai pritaiso suoliukus

Šiandien, birželio 8 dieną, Kaune antrą kartą buvo vykdomas projektas „Sūpuoklės“, kurio metu Kauno „Rotaract“ klubo nariai, padedant rėmėjams ir kiemų gyventojams, savanoriškai atnaujino apleistas daugiabučių kiemų vaikų žaidimų aikšteles. Iš viso buvo sutvarkytos 3 aikštelės, kuriomis nuo šiol galės džiaugtis Eiguliuose, Šilainiuose ir Kalniečiuose gyvenantys vaikai.

Vasarą, kuomet vaikai atostogauja, žaidimų aikštelės dažnai tampa jų susibūrimų vieta. Tačiau aplūžusios, surūdijusios sūpynės, čiuožyklos ir suoliukai vaikams gali būti ne tik nepriimtinos, bet ir pavojingos. Sutvarkius sūpynes, čiuožyklas, pripildžius smėlio dėžės smėlio, vaikai galės džiaugtis saulėtu oru kiemuose, o ne namuose prie kompiuterių.

Kauno „Rotaract“ klubas praėjusiais metais atnaujino 4 vaikų žaidimų aikšteles, kurios dar ir šiemet džiugina kauniečių kiemus. „Surasti apleistas žaidimų aikšteles buvo paprasta – patys esame kauniečiai, todėl dažnai pastebime, kad mūsų kaimynystėje yra nesutvarkytų kiemų. Kol nesiėmėme šio projekto, nepastebėdavome, kad Kaune ši problema išties yra didelė“ – teigia Kauno „Rotaract“ klubo prezidentas Donatas Velykis.

Šiemet atnaujintos 3 vaikų žaidimų aikštelės – Eiguliuose (Ašigalio g. 29-33), Kalniečiuose (S. Žukausko g. 10-12) ir Šilainiuose (Baltijos g. 61) – suremontuoti suoliukai, atnaujintas aikštelių inventorius, pakabintos naujos sūpuoklės, pripildytos smėliu aikštelėse esančios dėžės. „Esame dėkingi rėmėjams, kurie prisidėjo prie mūsų projekto kiek galėjo – tiek finansiškai, tiek ir aprūpindami reikiamomis medžiagomis. Kaip įrodė antrus metus vykęs renginys, aikšteles atnaujinti įmanoma, tereikia trupučio pastangų“ – džiaugėsi projekto koordinatorė Eglė Šurkutė. Projekto dieną pasitaikė geras oras, todėl darbai pernelyg neužsitęsė. „Tikimės, kad savo pavyzdžiu paskatinsime ir kitų kiemų gyventojus susiburti ir padaryti savo aplinką mielesne sau, savo vaikams ir aplinkiniams“ – viliasi E. Šurkutė.
Projektas „Sūpuoklės“ gyvuoja jau antrus metus ir jo metu jau buvo sutvarkytos ir atnaujintos 7 vaikų žaidimų aikštelės. Planuojama, kad jis gyvuos ir toliau, todėl gyventojai, norintys, kad aikštelės jų kiemuose būtų atnaujintos, turėtų rašyti paštu supuokles@rotaract-kaunas.lt ir registruoti aikšteles.

Kauno „Rotaract“ klubas veikia jau 18 metų ir yra Lietuvos „Rotaract“ klubų pirmtakas. „Rotaract“ klubus Rotary organizacijos iniciavo kaip jaunimo programą, vėliau jie paplito ir dabar jau vienija daugiau kaip 200 tūkst. 18-30 metų amžiaus narių visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius