Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 14

Kauno meras ir opozicijos atstovas surengė apsišaudymą internete

Pro 15min.lt skaitytojo akis neprasprūdo kilusi diskusija tarp Kauno mero Andriaus Kupčinsko ir opozicijos atstovo Povilo Mačiulio. Politikai apsišaudė internete apie idėjas ir paslaugų pirkimus: meras džiaugėsi, kad atsirado įmonė, norinti diegti dviračių nuomos sistemą, bet P.Mačiulis stebisi, kad šią seniai siūlomą idėją įgyvendinti užsimota tik artėjant rinkimams ir atsiradus potencialiam konkurso laimėtojui.
Facebook puslapis
Facebook puslapis

Pro 15min.lt skaitytojo akis neprasprūdo kilusi diskusija tarp Kauno mero Andriaus Kupčinsko ir opozicijos atstovo Povilo Mačiulio. Politikai apsišaudė internete apie idėjas ir paslaugų pirkimus: meras džiaugėsi, kad atsirado įmonė, norinti diegti dviračių nuomos sistemą, bet P.Mačiulis stebisi, kad šią seniai siūlomą idėją įgyvendinti užsimota tik artėjant rinkimams ir atsiradus potencialiam konkurso laimėtojui.

„Kauno meras socialiniame tinkle papasakojo, kaip ieškomi paslaugų tiekėjai Kauno miesto savivaldybėje“, – rašo Aidas Jarusaitis ir pateikia nuorodą į socialinius tinklus:

Naujienų galite įkrauti pirmajame Lietuvoje skaitytojų naujienų portale ikrauk.lt, siųsti el. paštu ikrauk@15min.lt arba parašyti per paskyrą štai čia.

Užvirė ginčas

Kai tik savo paskyroje A.Kupčinskas pasigyrė, kad kitais metais bus įdiegta dviračių nuomos sistema, opozicijos atstovas P.Mačiulis suskubo priminti, kad šią idėją jo frakcija „Vieningas Kaunas“ siūlė prieš 7 mėnesius.

A.Kupčinskas po šiais P.Mačiulio žodžiais jo paskyroje paliko tokį ironišką komentarą: „Taigi taigi pagarba jums, prieš septynis ir daugiau metų pagal „jūsų“ idėją šias sistemas įsirengė Kopenhaga, Briuselis, Barcelona etc.!? Skirtumas, kad nuosekliai įgyvendiname ką užsibrėžiame ir judame link tikslo, o jūs, pasak vieno visuomenininko, tik „siūlote siūlote...“!

P.Mačiulis pastebi, kad meras suskubo įgyvendinti senas idėjas ir ankstesnius pažadus artėjant rinkimams.

Daug pažadų

P.Mačiulis pastebi, kad meras puolė įgyvendinti senas idėjas ir ankstesnius pažadus artėjant rinkimams.

„Tada bus pretekstas kalbėti apie būtinybę tęsti pradėtus darbus, bet neaišku, kodėl buvo delsiama kadencijos pradžioje. Štai ir ši dviračių nuomos sistema buvo mūsų pasiūlyta įgyvendinti dar prieš 7 mėnesius, bet buvo atmesta net nesvarstyta. Prisimenant mero pažadus ir Laisvės alėja jau turėjo būti rekonstruota, ir Kongresų rūmai pastatyti“, – vardijo P.Mačiulis.

Siūlymams nesuteikia kojų?

A.Kupčinskas atkerta, kad „Vieningas Kaunas“ tik siūlo ir nieko dėl savo idėjų nedaro. „Jie paskelbia kokią nors mintį ir žiūri, kaip kitiems pavyks ją įgyvendinti, o patys nieko nedaro, savo siūlymams jie nesuteikia kojų. Ir jų idėjos nėra nei išskirtinės, nei unikalios. Dviračių nuomos sistema jau prieš 7 ar 8 metus įgyvendinta kituose Europos miestuose. Prieš rinkimus opozicijos siūlymų tik dar labiau pagausėja, vos ne komunizmą kviečia sukurti“, – šaipėsi meras.

A.Kupčinskas atkerta, kad „Vieningas Kaunas“ tik siūlo ir nieko dėl savo idėjų nedaro. 

Jis aiškino, kad dviračių nuomos sistemą pasiūlė įgyvendinti viena logistikos įmonė. „Svarstoma galimybė įrengti iki 10 stotelių su 100 dviračių miesto centrinėje dalyje. Skirtingai nei Vilniuje, miestas gaus pajamas ne tik iš nuomos, bet taip pat ir iš reklamos. Sostinei atsisakius reklamos rinkliavos vienas dviratis biudžetui kainuoja 70-80 tūkst. litų. Mes einame kitu keliu“, – teigė A.Kupčinskas.

P.Mačiulis savo ruožtu nustebo ir ironizavo, kad konkursą meras sumanė skelbti, kai surastas jo laimėtojas. 

Kuria naujadarus

Meras socialiniuose tinkluose kartais pademonstruoja ir kūrybinius sugebėjimus, aštriai apibūdinančius oponentus. Neseniai nuskambėjo jo pasiūlymas kritiškai jo atžvilgiu nusiteikusiam komentatoriui balsuoti mero rinkimuose už krabakiaušį, o naujausiame savo komentare po žinia apie dviračių nuomą jis sugalvojo dar vieną pavadinimą: politvisuombiznieriai.

„Na, meras parinko taiklų pavadinimą. „Vieningas Kaunas“ turi tris žmones, kurie galėtų tapti kandidatais tiesioginiuose mero rinkimuose: verslininką Visvaldą Matijošaitį, politiką Povilą Mačiulį ir visuomenininką Algirdą Kaušpėdą“, – juokėsi P.Mačiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius