-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 14

Krepšinio čempionatas prekybos Pilies gatvėje nepagyvino (nuotraukos)

Lietuvoje vykstantis Europos vyrų krepšinio čempionatas smulkiesiems Pilies gatvės prekeiviams papildomo pelno neatnešė.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Lietuvoje vykstantis Europos vyrų krepšinio čempionatas smulkiesiems Pilies gatvės prekeiviams papildomo pelno neatnešė.

Lietuvos rinktinės rungtynių su Makedonijos komanda išvakarėse „Įkrauk.lt“ pasiteiravo Pilies gatvėje marškinėliais su krepšinio simbolika prekiaujančios pardavėjos, kaip sekasi prekyba. Pašnekovė teigė, kad prieš čempionatą turėjusi lūkesčių uždirbti daugiau nei įprastai, tačiau dabar galinti pasidalinti tik nusivylimu. Mat šiandien uždirbusi tik 20 litų, o marškinėlių esą niekas neperka. Prekeivė teigė, jog net nepardavinėja marškinėlių, ant kurių būtų užrašai su konkrečia data, kaip „Lietuva 2011“, nes nežinia kada tokius marškinėlius kas nors norės įsigyti. Jais prekiauti tiesiog neverta. Tiesa, viena iš nedidelio pelno priežasčių prekeivė įvardino ir didesnes suvenyrų kainas. Pilies gatvėje prekių antkainiai yra didesni, nes prekeiviai privalo išlaikyti savo prekyvietę, todėl, anot pašnekovės, tikrasis prekybos krepšinio atributika pelnas atitenka didiesiems prekybos centrams, nes jų prekės pigesnės.

Bet gal geriau sekasi prekeivei vėliavomis?

Ties posūkiu į šv. Jono gatvę vėliavomis prekiaujanti moteriškė galėjo labiau pasigirti – krepšinio čempionato metu pardavė 3 dideles Lietuvos vėliavas, ir po vieną didelę Prancūzijos, Lenkijos ir Ispanijos vėliavą. Taip pat pasidžiaugė ir tuo, kad sėkmingai parduoda ir mažesnes vėliavas, kurias galima pritvirtinti prie automobilio stiklų. Nepaisant to, prekiautoja vėliavomis teigė, kad prekyba Pilies gatvėje vyksta vangiai, o pasibaigus čempionatui baiminasi, kad visai apmirs.

Abi Pilies gatvės prekeivės sutartinai pritarė, kad vilčių daugiau užsidirbti prekiaudamos krepšinio atributika nebeturi, nes kitas čempionato etapas jau persikėlė į Kauną.

Reporterė Izabelė Pukėnaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius