Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 25

Mano mažoji karjera

Būsima smulkaus verslo paslaugų teikėja Mingailė Galubickaitė dalijasi pasakojimu apie savo „mažąją karjerą“ ir teigia esanti tokia inciatyvi, kad net pačiai keista.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Esu Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokyklos mokinė. Mano specialybė – smulkiojo verslo paslaugų teikėjas. Būtent čia ir prasidėjo mano mažoji karjera.

Mokiausi Batniavos pagrindinėje mokykloje. Buvau mokinė, neišsiskirianti iš kitų. Šioje mokykloje esu tokia iniciatyvi, jog ir pačiai keista. Teisinių žinių konkursas, olimpiados, mokyklos tradiciniai renginiai, „Karjeros planavimo būrelis“. Svarbiausia, kad esu išrinkta į Mokinių tarybą, Mokyklos tarybą ir net esu Lietuvos profesinių mokyklų Mokinių tarybos sekretorė. Šiemet visa komanda ir socialinė pedagogė Nijolė Eglė Ganusauskienė dalyvavom „Veiksmo savaitės 2011“ iniciatyvose „Mergaičių ir moterų švietimas“. Tai buvo gera proga pabuvoti savo buvusioje mokykloje. Labai knietėjo pasigirti naujais pasiekimais. Tikrai jaudinausi, kalbėdama apie savo mažąją karjerą. Džiaugiausi, kad Batniavos pagrindinės mokyklos mokytojai manęs neužmiršo. Malonu buvo pristatyti savo karjeros kelią čia besimokantiems mokiniams. Žinoma, mūsų komanda nepamiršo priminti, kad laukiame bendraminčių Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokykloje ir norinčių įgyti vidurinį išsilavinimą bei specialybę. Pasirinkimas išties platus.

Jūs galite tapti viešbučio darbuotojais, kelionių agentais ar apeigų ir švenčių organizatoriais. Ar Jus vilioja gėlės, puokščių parodos? Gal Jūs norite kurti savo verslą? Smulkiojo verslo paslaugų teikėjų specialybė viena populiariausių mokykloje. Jei planuojate sukurti patrauklų giminės verslą, parengti verslo planą, įgijus buhalterijos, verslo vadybos ir organizavimo žinių, čia bus pirmas žingsnis Jūsų asmeninėje karjeroje.

Galima įgyti siuvėjo, sukirpėjo ar siuvėjo konstruktoriaus specialybę. Sukūrus autorinius modelius, išmokus atlikti individualius užsakymus galėsite pradėti savo siuvimo verslą. Mokykla yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartis su Tarptautine teisės ir verslo aukštąja mokykla bei Lietuvos kūno kultūros akademija. Bendradarbiaujant su kolegomis kuriamos naujos programos: „Smulkaus verslo organizatorius”, „Sporto klubo veiklos organizatorius” ir „Nekilnojamo turto agentas”. O gal Jūs trykštate energija, trūksta veiklos? Mokykloje veikiantys būreliai padės dalyvauti įvairiuose socialiniuose projektuose, galėsite save tobulinti visuomeninėje veikloje.

Nenorime girtis, bet Leonardo da Vinci mobilumo projekte „Viešbučių ir turizmo paslaugų teikėjų profesinių įgūdžių integracijos didinimas per praktinę veiklą” mokinių stažuotės Vokietijoje ir Turkijoje metu turėjome puikią galimybę padirbėti užsienio viešbučiuose, susipažinti su šalių kultūra, patobulinti užsienio kalbos mokėjimą. Šiame mobilumo projekte „Europietiškų floristikos tradicijų, naujovių floristikos mene pažinimas” galėjome plėsti savo akiratį, susipažinti su kitos šalies floristiniu menu, tobulinti profesines kompetencijas, bendruosius gebėjimus ir darbo įgūdžius, kurių reikia darbo rinkoje, kelti profesinio parengimo lygį ir darbo kultūrą. Comenius partnerysčių projekte „Link Europos pilietybės” mokiniai aplankė Angliją, Estiją, Lenkiją, Italiją, Portugaliją, Latviją, pažino kultūrų įvairovę, kūrė tarptautinį žodyną, Europos piliečio mokinio taisykles.

Tad tokia mano mažoji karjera!

Teksto autorė: būsima smulkaus verslo paslaugų teikėja Mingailė Galubickaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius