Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 18

Naudojimasis mobiliais telefonais pilant degalus gali baigtis nelaime? PAPILDYTA (11-24 d. 17:46val.)

Saugos perspėjimas! Štai keletas priežasčių, kodėl negalima naudotis mobiliaisiais telefonais šiose teritorijose: propileno oksido tvarkymo ir laikymo teritorijoje, propano, dujų ir dyzelio pylimo vietose. Po trijų gaisro įvykių, kuriuos sukėlė mobilieji telefonai, kai į automobilį buvo pilami degalai, buvo išleistas įspėjimas.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Saugos perspėjimas! Štai keletas priežasčių, kodėl negalima naudotis mobiliaisiais telefonais šiose teritorijose: propileno oksido tvarkymo ir laikymo teritorijoje, propano, dujų ir dyzelio pylimo vietose. Po trijų gaisro įvykių, kuriuos sukėlė mobilieji telefonai, kai į automobilį buvo pilami degalai, buvo išleistas įspėjimas.

Pirmas atsitikimas. Kai į automobilį buvo pilami degalai, telefonas buvo padėtas ant bagažinės; jis suskambėjo, ir ugnis sunaikino automobilį bei degalų pompą.

Antras atsitikimas. Pilant degalus suskambėjo telefonas. Žmogus atsiliepė į skambutį ir dėl to užsidegę garai nudegino šiam žmogui veidą.

Trečias atsitikimas. Pilant degalus, mobilusis telefonas buvo žmogaus kišenėje. Jis suskambėjo, ir nuo to įsiliepsnojusi ugnis nudegino šlaunis ir kirkšnis.

Jūs turėtumėte žinoti, kad mobilieji telefonai gali uždegti degalus ir jų garus. Kai mobilieji telefonai suskamba, jie išleidžia tiek energijos, kad jos užtenka sukelti kibirkštį, nuo kurios viskas užsiliepsnoja. Mobilieji telefonai negali būti naudojami degalinėse, taip pat kai pilama degalų į žoliapjovę, valtį ir t.t. Mobiliųjų telefonų taip pat negalima naudoti arba jie turi būti išjungti, kai esama netoli kitų medžiagų, kurios gali užsidegti arba kurios skleidžia sprogstamąsias dujas ar dulkes, (pvz. tirpikliai, chemikalai, dujos, grūdų dulkės ir t.t).

Apibendrinimas

Keturios saugaus degalų pylimo taisyklės:

1)    Užgesinkite variklį.

2)    Nerūkykite.

3)    Nesinaudokite mobiliuoju telefonu – palikite jį automobilyje arba išjunkite.

4)    Negrįžkite į automobilį, kol pilate degalus.

Bob Renkes iš Degalų Įrangos Instituto rengia kampaniją, kad įspėtų žmones apie galimus pavojus, kuriuos sukelia statinė iškrova. Jo kompanija ištyrė 150 tokių įvykių. Jų rezultatai buvo labai stulbinantys:

1)    Iš 150 įvykių, beveik visuose buvo moterys.

2)    Beveik visais atvejais asmuo, pildamas degalus, grįždavo į automobilį. Jam baigus pilti ir einant ištraukti žarnos, dėl statinės iškrovos kildavo gaisras.

3)    Daugumos asmenų batai buvo guminiais padais.

4)    Dauguma vyrų niekada negrįžta į automobilį, kol nebaigė pilti degalų. Štai kodėl jie retai patenka į tokias situacijas.

5)    Niekada nesinaudokite mobiliuoju telefonu kai pilate degalus.

6)    Gaisrą sukelia garai, kai jie susijungia su statine iškrova.

7)    29 gaisrų priežastis – grįžimas atgal į automobilį nebaigus pilti degalų. Visi šie atvejai buvo skirtingi, kai kurie sukėlė didelę žalą automobiliui, degalinei ir klientui.

8)     17 gaisrų kilo prieš atidarant degalų bakelį arba iškart po to, dar net nepradėjus pilti degalų.

Ponas Renkes pabrėžia: NIEKADA negrįžkite į automobilį, kol nebaigėte pilti degalų. Jei jūs būtinai turite grįžti į automobilį kol pilasi degalai, pasirūpinkite, kad išlipdami uždarytumėte duris LIESDAMI METALĄ, prieš ištraukdami degalų žarną. Šitokiu būdu elektros krūvis bus iškrautas iš jūsų kūno.

Kaip jau minėta anksčiau, Degalų Įrangos Institutas kartu su kitomis kompanijomis tikrai stengiasi perspėti žmones. Jūs galite rasti daugiau informacijos užeidami čia. Po to paspauskite užrašą, esantį centre - „Stop Static“.

Papildymas (lapkričio 24d. 17:46). Nuodugniai pateiktą informaciją tikrinti ėmėsi 15min.lt, išsamią informaciją apie šį įspėjimą galite skaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius