Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 28

Neonacistinė partija Lietuvoje?

„Be žydrų, juodų, raudonų ir be taboro čigonų“ – štai tokiu šūkiu partija „Jaunoji Lietuva“ žengė į rinkimus.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 2 Partija Neonacizmas

„Be žydrų, juodų, raudonų ir be taboro čigonų“ – štai tokiu šūkiu partija „Jaunoji Lietuva“ žengė į rinkimus. Teigiama, jog Lietuvoje nacionalistinės grupuotės yra akylai stebimos teisėsaugos, nes antisemitinė, skatinanti rasinę nesantaiką veikla Lietuvos Respublikoje yra DRAUDŽIAMA, tuomet kaip apibūdinti šiuos „kovotojus už tautos vienybę“?

Partija teigia, siekianti tautos vienybės ir griežtai kovojanti su tuo, kas skaldo tautą (jų šūkis aiškiai pasako, prieš ką jie „kovoja“).

Graudžiausia tai, kad jie teigia besivadovaujantys krikščioniškais dorovės principais: „Tikėjimas moko žmones mylėti vieni kitus, rūpintis savo šalimi, gyventi darnoje ir santarvėje. Žmogus yra Dievo kūrinys. Tikėjimas moko tolerancijos. Tolerancija tai ne abejingumas, o santykis, kai siekiama suprasti ir kantriai dirbti pozityvių pokyčių linkme.“ Deja, rasistinis partijos šūkis tikrai nepropaguoja nei tolerancijos, nei juolab tikėjimo, jog kiekvienas žmogus – Dievo kūrinys.

Kiti partijos tikslai: „Mokykloje ypatingai akcentuoti tautišką auklėjimą, siekiant, kad meilė ir patriotiškumas savo kraštui netolimoje ateityje duos savo vaisius“.

„Propaguoti sveiką gyvenimo būdą, tautiškumą, patriotinį požiūrį į savo kraštą“.

„Turizmo skatinimo programa. Kauno rajonui užmegzti glaudų ryšį su kaimyninių šalių (Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos, Kaliningrado) panašiais regionais, keistis patirtimi, palaikyti kultūrinius ryšius, verslo bendradarbiavimą".

Ar po šiais tikslais taip pat slepiasi nacionalistinis požiūris, kitų tautų menkinimas ir šovinistinė ideologija? Ar ugdyti vaikus, niekinančius kitas tautas ir seksualines mažumas, yra normalu?

Partijos pirmininkas S.Buškevičius aiškina, kad šūkiu prieš „žydrus, juodus ir raudonus bei taboro čigonus“ norima pabrėžti, jog partijos atstovai nepritaria „įvairiems lytiniams iškrypimams“, „juodiems“ pinigams, komunistams bei narkotikų prekybai. Vis dėlto partija „Jaunoji Lietuva savo rinkiminiu plakatu peržengia visas įmanomas netolerancijos ribas ir skatina išsigimusį nacionalizmą, prisidengdama Lietuvos Nepriklausomybe ir tautiškumu.

„Jaunoji Lietuva – pasirinkimą biuletenyje pažymėkite svastika“, – taikliai pastebėjo mūsų tautietis.

Reporterė Laura Bojarskytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius