Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 04

NUOMONĖ. Alytus – prekybos centrų sostinė?

Alytus – pramonės ir prekybos centras, anksčiau šie žodžiai keldavo juoką, dabar jie net pykdo žmones. Kodėl? Daugelis alytiškių mano, kad prekybos centrų yra per daug, o planuojantys išdygti nauji prekybos centrai dar labiau erzina.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Alytus – pramonės ir prekybos centras, anksčiau šie žodžiai keldavo juoką, dabar jie net pykdo žmones. Kodėl? Daugelis alytiškių mano, kad prekybos centrų yra per daug, o planuojami nauji prekybos centrai dar labiau erzina, daugelis bus statomi prie gyvenamųjų namų ar net priešais langus. Kiek geresnės alytiškių nuomonės apie pramonės parką, kuris jau beveik veikia, tai vienas geriausių pramonės parkų Lietuvoje, jis pritraukia investicijų iš įvairių užsienio valstybių kompanijų, sukuria darbo vietų.

Šis plotas yra Alytaus miesto Šiauriniame pramonės rajone, 2 km nutolęs nuo miesto centro. Teritorija užima beveik 50 ha plotą. Zonoje suformuoti įvairių plotų individualūs sklypai. Teritorijoje yra visi reikiami inžineriniai tinklai: dujotiekis, vandentiekis, kanalizacija. Šalia teritorijos yra dvi geležinkelio atšakos. Nuo Alytaus iki europinio geležinkelio mazgo ir tarptautinės krovinių perkrovimo stoties – 38 km. Per Alytaus miestą eina pagrindiniai automobilių transporto keliai Kaunas–Gardinas (į Baltarusiją), Vilnius–Varšuva (į Lenkiją), trumpiausias kelias iš Kaliningrado srities į Baltarusiją.

Alytaus pramonės parkas ypač patrauklus investuotojams – vienintelis parko žemės savininkas (savivaldybė) vadovauja teritorijai veiksmingiau ir sutaupo investuotojams laiko ir pastangų vedant derybas. Alytuje didieji prekybos centrai dygsta kaip grybai po lietaus. Dėl to džiaugiasi tik valdžia ir darbą gaunantys žmonės. Žmonės pastebi, kad mieste nėra normalios drabužių parduotuvės, todėl jie priversti vykti į kitus miestus, kad galėtų papildyti savo garderobą. Daugelis norėtų išsvajoto „Akropolio”. Taigi apžvelkime, kiek Alytuje yra didžiųjų ir mažųjų parduotuvių.

Prekybos centras „Iki” – didžiausias prekybos centrų tinklas Alytuje, turintis 3 IKI  ir 1 „Cento” parduotuvę. Atnaujinta centrinė „Iki” yra viena moderniausių parduotuvių visoje Lietuvoje, o Alytuje ji tokia viena, todėl čia užėję žmonės jaučiasi kaip užsienyje ar bent sostinėje. Planuojama, kad dar viena „Iki” prekybos tinklo parduotuvė turėtų įsikurti šalia Jazminų turgavietės.

Prekybos centrų „Maxima” Alytuje yra iš ties gausu. Sakoma, kad Alytus „Maximos” miestas. Iš viso mūsų mieste jų net per 5. Ir dar planuojama statyti bent 2 – vietoj senosios Autobusų stoties ir Kalniškės gatvėje. „Norfa” parduotuvių yra tik 2, tačiau dar tiek pat planuojama pastatyti Topolių g., priešais parduotuvę „Eglė” ir Santaikos g., priešais Alytaus technikos mokyklą.

„Rimi” prekybos centrai Alytuje nėra labai populiarūs, dėl savo nemažų kainų, tačiau šiuo metu jų yra 2 ir bus pastatytas bent dar vienas.

Taigi mūsų mieste prekybos centrų daugybė ir jų tik daugės, o mažosioms parduotuvėms beliks pabaigos klausimas. Prekybos centrų išdėstymo mieste specialiajame plane numatyta Dzūkijos sostinėje iš viso pastatyti 30 bendrų ir specializuotų prekybos centrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius