Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 16

NUOMONĖ apie „Eurobasket 2011“ lauko reklamas: vis dėlto mes drąsūs

„Makabriška ir ekskrementiška“... Taip vienas iš komentatorių apibūdino pirmąsias „Eurobakset 2011“ lauko reklamas. Gausybė taškiukų, ryškios spalvos ir klausimas, ar tu pasiruošęs. Taip reprezentuojame Lietuvą, kur krepšinis laikomas antrąja religija.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

„Makabriška ir ekskrementiška“... Taip vienas iš komentatorių apibūdino pirmąsias „Eurobasket 2011“ lauko reklamas. Gausybė taškiukų, ryškios spalvos ir klausimas, ar tu pasiruošęs. Taip reprezentuojame Lietuvą, kur krepšinis laikomas antrąja religija.

Iš tiesų būtų itin įdomu sužinoti, ką norima pasakyti tokiu rinkodaros sprendimu, ir kodėl buvo atsisakyta jau sukurto antrojo elemento, kuris buvo pristatytas burtų traukimo metu. Etnografiniai elementai, archajiška maniera, turtinga Lietuvos istorija, susipynusi su krepšinio simboliais, pakeičiami taškeliais. Įdomu, ką jie komunikuoja šalies svečiams? Ką jie galų gale sako mums? Kuriant stiliaus vadovą galioja elementarios taisyklės: grafikos koncepcija, jos įgyvendinimas ir kūrinio realizavimas, t.y. pritaikymas praktikoje. Idėja sugalvota, įgyvendinta, parengtas aiškus vadovas, kaip realizuoti grafinį elementą... tačiau pritaikyti praktikoje pasidaro per sudėtinga ir lyg darželyje ant lapo „dizaino specialistai“ ima piešti taškiukus. Apmaudu, kad į tai pro pirštus žiūri Lietuvos krepšinio federacija. Mano nuomone, jie buvo atsakingi už tai, kad tokie vaizdai nepasiektų visuomenės. Deja, plakatai viešos erdvės nepasieks. Ir kaip tiksliau įvardinti tokius sprendimus: kompetencijos, profesionalumo, elementaraus suvokimo trūkumas? Liūdna, kad dar neprasidėjus čempionatui, jį jau lydi skandalai: atsakingų institucijų, visuomenės įtarimų sukėlęs bilietų pardavimas, idėjų ir profesionalumo skurdus vizualas... Vis dėlto mes drąsūs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius