2011 07 24

NUOMONĖ. „Velnio lašai“, tuštinantys kišenę ir kvepiantys kaip Dolce gabana!

Mes pabandykime išryškinti pavadinimo žodžius, kad nereikėtų daugiau sklaidyti laikraščių.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Kol vieni skaito populiarias psichologijos knygas, kiti renkasi šampano spalvos marškinėlius ar sukneles netrukus įvyksiančiam pobūviui, tai treti ieško skaidresnio telkinio, kur galėtų įmerkti pavargusias nuo darbų kojas...

Mes pabandykime išryškinti pavadinimo žodžius,kad nereikėtų daugiau sklaidyti laikraščių.

Iš benzino jūros liko tik lašai

Pavasaris – laikas, kai nutirpus sniegui, pamažu sužaliuoja gamta, kai prisilietus prie radiatoriaus jauti šaltį ir girdi lengvą artimųjų atodūsį... Ir pamažu girdisi spartesni žmonių žingsniai, supranti, kad tai atsigavimo laikas. Laikas, kuris skirtas poilsiui nuo įtempto mokesčių skaičiavimo, bet, deja, tik pradėjus mašinos ratams suktis greičiau supranti, kad velniava nesibaigė.

Kai Lietuviai pradėjo džiaugtis šilta vasara ir pilnesnėmis kišenėmis, tuo pat metu Baltarusijos valdininkai sunerimo, dėl savojo ekonominio lygio: rublis devalvuotas, o benzinas pabrango jau 20 procentų, ištuštėjo juvelyrinių dirbinių parduotuvės, prie valiutos keitimo punktų nusidriekė eilės.

Taigi Lietuvių tolimesnėms suplanuotoms kelionėms liko tik keli lašai Baltarusiško benzino, nes lietuviškąjį benziną piltis vienoje iš degalinių, tai tarsi apiplėšimas vidury baltos saulėtos dienos.

„Statoil“, „ Neste“ – tai degalinių pavadinimai, kurie reiškia, kad pildamiesi benziną vienoje iš šių degalinių mes ne tik prarandame daug pinigų, bet dar ir remiame Norvegijos pensininkus, ligonines, mokyklas, todėl, kad šios firmos yra registruotos būtent Norvegijoje.

Gardžiausias vasaros gėrimas

Prisiminę „Žas“ grupės dainos žodžius: „tos karštos merginos ir šaltas alus...“ pakalbėkime apie alų. Vienas seniausių putojančių gėrimų, kurio paragavus užplūsta atgaiva, bet ar ilgam...? Ir nepaisant jokių senųjų alaus tradicijų, ar pasitelkus mitus, kad alus turi mažiau alkoholio nei kiti stiprūs gėrimai. Tiesa ta, kad kiekvienas iš mūsų juk renkasi, nes pasirinkimai keli: alaus bokalas, taurė vyno, ar stikliukas degtinės – visi turi tiek pat alkoholio.

Alui lietuviai vyrai visuomet teikdavo pirmenybę, ją teikia ir dabar, tik dabar ir moterys vis dažniau kilnoja sunkesnius bokalus vietoj taurių, galbūt todėl, kad myli savo vyrus arba saugo tradicijas.

Bet atidžiau pažvelgus į pavadinimus, atsitinka panašiai kaip ir su benzinu. Mėgaudamiesi kiekvienu alaus gurkšniu, dalis pelno nukeliaus lietuviams, bet kita dalis atiteks danams. Kol alaus gamyba valstybiniam ir privačiam Lietuvos kapitalui priklausė, pelnas likdavo Lietuvoje, o dabar iškeliauja svetur...

Svaiginantys kvepalai

Kadangi du „skystuosius gėrimus“ jau aptarėme, vertėtų pakalbėti ir apie dar vieną skystį, šį kartą labiau kvepiantį nei benzinas, bet neaišku ar skanesnį už alų. Bandykite spėti kas tai?

Prisiminus humoristo A.Orlausko dainos žodžius: „atnešiu dovanų odekolono, o gal plastmasinių gėlių, juk moterims patinka geras tonas, jos tada negaili bučinių...“

Kol moterys laukia sugrįžtančių vyrų, su pilnais lagaminais Dolce gabana, Armani,Versace ir kitų kvepalų buteliukų, tuo tarpu kiti pavėsyje mėgaujasi ir ragauja pigų rusišką odekoloną.

Kita vertus, jis labai dera šalia benzino ir alaus, nes odekolonas taip pat atkeliauja iš svetur... Tik jo dar galima įpilti ir į skrandį, kad sunaikintų atsiradusius mikrobus, o ir pasikvepinti tinka – iš tolo visi atpažįsta. Taip ir draugų bei bendraminčių vis daugiau atsiranda, o gal tai tik gandas, kad tokie buteliukai palieka tik randus... Vienaip ar kitaip visi trys skysčiai nepraranda savo vertės, tik pelnas už juos pildo ne mūsų kišenes.

Taigi, pradėję nuo prabangiausio skysčio – benzino, kurio kaina, kyla, ir lieka tik keli lašai skysčio panašaus į odekoloną, gal vertėtų rinktis alų, nes jis kol kas mažiau tuština kišenę, tik kvapu neprilygsta Versaci ar Dolce Gabanai...

Parengė: Agnė Straigytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius