Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 24

Padėkime pastatyti saugų „uostą“ išduotiems keturkojams! (nuotraukos)

Ar dar pamenate drąsią moterį Tautmilę, kuri tyliai, savo jėgomis įkūrė mažytį „gelbėjimosi uostą“ išduotiems keturkojams? Kaip ir anksčiau, taip ir dabar, Tautmilė išsijuosusi dirba, ir subūrus nors ir nedidelę, bet tvirtą komandą, kasdien iš mirties nagų traukia tuos, kuriems kažkas nulėmė mirtį. Vieną po kito Tautmilė traukia keturkojus iš „Grindos“ sanitarinės tarnybos, gydo juos ir ieško jiems namų.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Ar dar pamenate drąsią moterį Tautmilę, kuri tyliai, savo jėgomis įkūrė mažytį „gelbėjimosi uostą“ išduotiems keturkojams? Kaip ir anksčiau, taip ir dabar, Tautmilė išsijuosusi dirba, ir subūrus nors ir nedidelę, bet tvirtą komandą, kasdien iš mirties nagų traukia tuos, kuriems kažkas nulėmė mirtį. Vieną po kito Tautmilė traukia keturkojus iš „Grindos“ sanitarinės tarnybos, gydo juos ir ieško jiems namų.

Kas tai? Gyvūnų ligoninė? Viešbutis? Namai? Tautmilė greičiausiai atsakytų, kad tai tiesiog jauki, laikina stotelė, kur gyvūnas gali pagaliau atsikvėpti, nes čia jis ne vienas... Pagaliau čia jis kažkam rūpi ir Tautmilė su savo ištikimom pagalbininkėm padarys viską, kad išduotajam padovanotų naują gyvenimą.

Ištisus metus Tautmilė glaudė kartais net neįtikėtiną skaičių keturkojų mažame Buivydiškių garažėlyje. Už tai ji ypač dėkinga Vytui, kuris net išcementavo grindis, kad kambarėlyje būtų lengviau tvarkytis ir palaikyti švarą. Bet didžiausia svajonė visada buvo- patalpos, kuriose nesijaustų nelegalė, kuriuose būtų bent porą kambarėlių, tam, kad kaip ir dera būtų galima atskirti ligoniukus ir sveikus. Norėjosi šią žiemą sutikti, ten, kur mažieji pagaliau nešaltų!

Ir ši svajonė pradeda pildytis! Tautmilei pavyko rasti patalpas Rasų gatvėje (Vilniuje), nors nuomos sutartis dar nepasirašyta, o šis variantas irgi ko gero laikinas, bet kaip Tautmilė sako: „Žinote, nieko nėra ilgiau už laikiną...“ Tad dabar svarbiausia kuo greičiau įsikurti ir šiltai žiemoti! Kadangi patalpos yra visiškai tuščios ir nepasiruošusios keturkojų antplūdžiui, remonto darbai jau pradėti, bet čia vėl - niekaip neapsieisime be Jūsų pagalbos! Deja, Tautmilė su aibe „darželinukų” ir „senukų” iš „Grindos” nėra nei valstybinė, nei viešoji įstaiga, todėl laikytis gali tik su Jūsų - geranoriškų žmonių pagalba.

Gautose patalpose yra trys kambarėliai. Vieną iš trijų kambarėlių Tautmilė nusprendė skirti karantinui – jo grindis žada betonuot, klot plyteles, dažyti sienas bei lubas, šiltinti langą. Antrąjį (12kv. m) kambarį ruoš sienas ir dažys, grindis šildys usb plokštėm ir klos linioleumą, taip pat šildys langus. Didžiausią kambarį ( jis gal kokių 20 kv.) Irgi žada klot linoleumu, bei tvarkyt sienas ir lubas. Taigi, darbelio išties yra! Reikalingi bus baldai, keli dideli narvai. Pirminiams darbams tai yra cementui, polistiroliui, plytelėms, usb plokštėms, dažams ir linoleumui prireiktų apie 1700 Lt. Taip pat baldeliai, kad beglobiai katytės ir šuniukai jaustųsi,kaip namie.

Manau, kad ne visi galime ir norime paskirti savo gyvenimą geriems darbams, bet neabejoju, kad visi galime tuos gerus darbus palaikyti, ir jau būsime prisidėję labai daug! Po kelis litus, kas gali po keliasdešimt ir būrelis keturkojų, kuriems kažkur buvo užvertos duris, čia bus atidarytos. Žiema jau kanda žandukus, mažyliai dažnai nakvoti važiuoja pas mus Tautmilę ir jos pagalbininkes į namus, kad nebūtų komplikacijų, tad baigti remonto darbus ir persikraustyti kuo greičiau yra labai svarbu.

O gal neturi pinigėlių, bet turi senų baldų, kurių tau nereikia (taip pat galimybę juos pristatyti)? O gal nuo remonto liko nepanaudotų medžiagų, kurios tiktų Tautmilei? O gal netyčia dirbi statybos įmonėje, kuri sutiktų pagelbėti ir paremti medžiagomis ar netgi darbais? (juk stebuklų irgi pasitaiko) Bet kokia reali pagalba bus priimta su didžiausia padėka, ne tik Tautmilės, bet ir tų, kurie dėkoti garsiai nemoka.

Todėl galintys pagelbėti, nedvėjodami skambinkite Tautmilei 8 650 71786, arba galite paremti per „Lesės“ organizaciją, kuri bendradarbiauja ir padeda Tautmilei. Organizacijos pavadinimas: VšĮ Lesė, įmonės kodas: 300709225, banko sąskaita: LT277044060007716641, mokėjimo paskirtyje būtinai nurodyti: Nr.6538 arba „Tautmilės prieglaudėlei“.

Ačiū visiems, kurie neliks abejingi!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius