Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 19

Parodoje – ne tik eksponatai

Prasidėjus tarptautinei parodai, kurios žymiausiu eksponatu tapo įspūdingasis Tadeušo Popielio ir Zygmunto Rozvadovskio paveikslas, sulaukta tūkstantinio lankytojų antplūdžio.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Eksponatas

Prasidėjus tarptautinei parodai, kurios žymiausiu eksponatu tapo įspūdingasis Tadeušo Popielio ir Zygmunto Rozvadovskio paveikslas, Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų ir Lietuvos dailės muziejaus gidai bei edukatoriai sulaukė tūkstantinio lankytojų antplūdžio. Per pirmąją savaitę po tarptautinės parodos „Kaip tai atsitiko Didžiajame mūšyje... Žalgirio atodangos“ atidarymo (vykusio šių metų lapkričio 10-ąją), Lietuvos dailės muziejaus padalinio Radvilų rūmų salėse įrengtas ekspozicijas aplankė per 5 tūkst. sostinės gyventojų ir miesto svečių.

Parodos lankytojai aktyviai domisi ne tik ekspozicija. Susipažinimas su XV a. mūšio pergalės trofėjais, archeologiniais eksponatais, Žalgirio herojų įvaizdžiais mene – tik viena renginio dalis. Norintiems turiningai praleisti laiką, parodos organizatoriai siūlo ir aktyvius užsiėmimus. Taip pat nuolat organizuojamos teminės akcijos bei staigmenos. Pavyzdžiui, tarptautinės studentų dienos proga lapkričio 17-ąją studentai į parodą buvo įleidžiami už simbolinę vieno lito kainą, o pavakare Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacijos organizuotos Suaugusiųjų švietimo savaitės dalyviams buvo surengta ekskursija ir gyvai skambėjo Žalgirio epochos muzika.

Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų darbuotojai ir jų kolegos iš Lietuvos dailės muziejaus nuolat stengiasi paįvairinti lankytojams skirtą parodos „Kaip tai atsitiko Didžiajame mūšyje... Žalgirio atodangos“ programą. „Juk savaitgalį galima praleisti prasmingai ir kultūringai. Po kino filmo ar spektaklio taip pat galima užsukti ir į parodą. Ja ypatingai džiaugiasi šeimos. Užsiėmimų metu vaikai ir suaugę ne tik daug sužino apie Žalgirio epochos gyvenimą. Savo rankomis pasigaminę suvenyrą jie tiesiog nekantrauja išbandyti ir kitas edukacines bei kultūrines programas“, – komentavo Birutė Šulinskienė, Valdovų rūmų muziejaus darbuotoja ir parodos informacijos centro vadovė. Ji išdavė paslaptį, kad jubiliejinio 10 000-ojo šios parodos lankytojo laukia dovana.

Į parodą „Kaip tai atsitiko Didžiajame mūšyje... Žalgirio atodangos“ kviečiamos moksleivių klasės, nes joms tokia istorijos pamoka yra ir naudinga, ir žaisminga, taip pat – šeimos, norinčios turiningai praleisti laisvalaikį kartu, bei kiekvienas, ieškantis prasmingų įspūdžių. Ši paroda yra išskirtinė  proga dalyvauti baigiamuosiuose Žalgirio mūšio pergalės 600-ųjų metinių minėjimo programos renginiuose.

Parodos vieta: Radvilų rūmai, Vilniaus g. 22, Vilnius

Registracija ekskursijoms ir edukacinėms programoms nuo lapkričio 8 d. parodos darbo laiku telefonu (8 5) 262 0007.

Parodos lankymo laikas: trečiadieniais–šeštadieniais 11.00-18.00 val., sekmadieniais ir valstybinių švenčių išvakarėse 12.00-17.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius