Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 07

Pavasariškai „šviežias” Ikrauk.lt tinklaraštis (II vieta)

Prieš metus Lietuvoje gimęs pirmasis interaktyvus, pačių skaitytojų kuriamas naujienų portalas Ikrauk.lt lyg žalsvas vikšriukas įsisukęs į kokoną išskleidė naujus sparnus ir...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Tinklaraštis

Prieš metus Lietuvoje gimęs pirmasis interaktyvus, pačių skaitytojų kuriamas naujienų portalas Ikrauk.lt lyg žalsvas vikšriukas įsisukęs į kokoną išskleidė naujus sparnus ir virto žavinčiu drugeliu. Drąsiai galiu teigti, jog pavasarį įvykęs atsinaujinimas tik į naudą: interneto puslapis tapo kur kas patogesnis ir patrauklesnis.

„Šviežia" išvaizda

Kai pirmą kartą atvėriau šį portalą, toptelėjo asociacija - „mm... salotos". Nežinau, kodėl apie tai pagalvojau: gal dėl prasidedančios vasaros, o gal todėl, kad be galo mėgstu salotas, pagardintas grietine. Kulinarijos gerbėjai pripažins: svetainė būtent tokia - daug baltos „grietinės" ir vietomis išnyranti šviežia salotinė žaluma. Vaiskus atspalvis sudaro įspūdį, lyg vartyčiau jaunesnįjį „15min" broliuką, tik jau išaugusį iš vystyklų ir žvelgiantį į pasaulį žvitresnėmis akimis.

5 skiltys

Šio analogų šalyje neturinčio portalo turinys dabar tapo kur kas aiškesnis ir suprantamesnis. Anksčiau egzistavusį naujienų mišinį pakeitė penkios logiškos grupės. Šalia aktualijų ir „15min" rubrikų nepasiklys sporto, laisvalaikio ir bene populiariausios skilties - fotopolicijos - gerbėjai. Įdomu, jog portale vietą randa ir gyvūnų mylėtojai, siūlydami priglausti mielą kačiuką ar prašydami pagalbos ieškant paklydusio taksiuko.

Funkcionalumas ir patogumas

Ikrauk.lt sukurtas taip, kad atitiktų visus moderniam naujienų tinklaraščiui keliamus reikalavimus. Portalas nuo šiol susietas su tokiais socialiniais tinklais kaip „Facebook" ar „Twitter". Vos prisijungęs viršutiniame dešiniajame kampe išvydau veidaknygėje naudojamą savo nuotrauką, o kiek žemiau - vartotojo meniu. Galimybę akimirksniu su draugais pasidalinti ką tik iškeptomis naujienomis suteikia prie kiekvieno straipsnio esantis mygtukas „dalintis", o savo simpatiją pranešimui galėjau išreikšti spustelėjęs laukelį „patinka". Čia pat pateikiama informacija, kiek internautų šiuo straipsniu jau pasidalijo ir jį vertina. Turiu pažymėti, kad atsirado galimybė naujienas krauti ne tik į socialinius tinklus, bet ir iš jų, o tai reiškia, jog portalas žengia koja kojon su šiuolaikinėmis technologijomis.

Dar viena naujovė - galimybė vertinti komentarus. Tai padaryti labai paprasta, tereikia spustelėti prie komentaro esančius viršun arba žemyn nukreiptus nykščius. Manau, jog būtų dar patogiau, jei daugiausiai simpatijų sulaukę įvertinimai pakiltų virš likusiųjų ir taptų aiškiai matomi. Be kitų savybių svetainė taip pat palaiko RSS funkciją, kuri padeda automatiškai sekti ir rūšiuoti straipsnius, nė neužsukant į pačią svetainę.

„Įkrovimas" lyg 2x2

Didelis žalias mygtukas su besikraunančia baterija iš tolo šaukte šaukė siūlydamas pasijusti jaunuoju žurnalistu. Neatsilaikęs pagundai spustelėjau. Čia pat mane pasitiko nesudėtinga registracija. Skubantiems tai - ne pati džiugiausia žinia, tačiau galiu nuraminti - kartą užpildę vos septynis laukelius vėliau to kartoti nebeturėsite, svetainė Jus atpažins automatiškai.

Patobulintas naujienos įkėlimo procesas tapo patogesnis ir greitesnis. Žinutės forma elementari, susidedanti iš laukelių, skirtų antraštei, naujienos tekstui, nuotraukoms bei „Youtube" vaizdo įrašui įkelti. Kaip sakoma: tai, kas paprasta, yra genialu. Netrukus mano naujiena jau laukė redaktoriaus patvirtinimo ir smalsių skaitytojų vertinimų.

Sunkumų nesukėlė ir mobilioji svetainės versija, kurioje naujienos įkėlimas vyko taip pat sklandžiai.

Verdiktas

Naujoji svetainė nusipelnė pagyrimo ne tik už dinamiškumą ir patogumą, bet ir už drąsą atrodyti kitaip, galbūt net geriau už vyresnįjį savo broliuką, tačiau čia, žinoma, jau skonio reikalas.

Daugiau informacijos apie konkursą ir jo nugalėtojus Gedimino straipsnyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius