Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 22

Penktasis šokio sapnas šventėms grįžta į Kauno scenas (nuotraukos)

Nakties metu patiriami 3–4 ryškūs sapnai. Koks galėtų būti penktasis – paskutinysis nakties sapnas, – savo scenos kūriniu „Sapnas Nr. 5“ klausia režisierius Andrius Kurienius.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Sapnas

Vaiskiausi ir intensyviausi sapnai regimi greitojo miego metu, teiga mokslininkai, o nakties metu patiriami 3-4 tokie ryškūs sapnai. Koks galėtų būti penktasis – paskutinysis nakties sapnas, – savo scenos kūriniu „Sapnas Nr. 5“ klausia režisierius Andrius Kurienius.

Šis spektaklis 2009 metais buvo pastatytas Kauno šokio teatro „Aura“ šokėjams. Netrukus, 2010 m. pradžioje jis nuskynė dvi „Fortūnos“ statulėles, teikiamas geriausiems metų teatralams. Švenčių proga šis kūrinys sugrįžta į Kauną, kur bus parodytas tris kartus. Gruodžio 26 ir 27 dienomis spektaklis bus rodomas žiūrovams Kaune, BLC verslo lyderių centre, o trečioji peržiūra gruodžio 27 dieną skiriama socialiai remtiniems vaikams iš 7 Kaune įsikūrusių vaikų dienos centrų.

Ar galima kartu susapnuoti vieną sapną? Jei taip, ar tai reiškia, kad žmonija turi kolektyvinę pasąmonę? Ar galima sapnuoti neužsimerkus?

Šis šiuolaikinio šokio kūrinys siekia panardinti nemiegančiuosius į penktąją kolektyvinę nakties istoriją. Iš beformio minčių srauto, dienos ir gyvenimo patirčių, baimių, užgniaužtų troškimų susiformuoja keistas darinys, kuriame dažnai maža žmogiškosios valios ir gausu atsitiktinumų.

„Šitas spektaklis neturi nieko bendra su logika“, – lakoniškai savo kūrinį apibūdina režisierius A.Kurienius. Konceptualų judesį atradę tarp japoniškosios butoh ir moderniojo šokio tradicijos, „Auros“ šokio teatro šokėjai panardins jus į stebuklingai minkštą, šaltą ir keistą penktojo sapno pasaulį.

Spektaklis vyks: Gruodžio 26, 27 dienomis, 18 val., BLC Verslo lyderių centre (Donelaičio g. 62). Bilietus galima įsigyti bilietai.lt kasose arba „Auros“ šokio teatre.

Spektaklyje dalyvaus ir ikrauk.lt reporteriai, tad laukite įspūdžių!

Nuotraukos: Tomas Jundulas, Svetlana Batura, Viktorija Rusinaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius