Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11

Po sprogimo Žirmūnuose rajone dingo elektra

Į ikrauk.lt redakciją antradienio popietę kreipėsi vilnietis skaitytojas Aivaras Zurjus, gyvenantis Žirmūnuose. Vyras pranešė apie netikėtą įvykį, kai beveik visame rajone dingo...

Į ikrauk.lt redakciją antradienio popietę kreipėsi vilnietis skaitytojas Aivaras Zurjus, gyvenantis Žirmūnuose. Vyras pranešė apie netikėtą įvykį, kai beveik visame rajone dingo elektra.

„Šiandien (antradienį, birželio 11d.) pusvalandis po 10 valandos ryto Vilniuje, Lakūnų gatvėje nugriaudėjo sprogimas, iškart po jo visuose aplinkiniuose pastatuose dingo elektra. Iš pastotės per ventiliacijos angas rūko tiršti dūmai, jautėsi degančios gumos kvapas. Ugniagesiai gelbėtojai į įvykio vietą atvyko vos per kelias minutes  Atviros ugnies nebuvo, todėl gesinti nieko neprireikė. Po daugiau kaip pusės valandos atvykę elektros tinklų darbuotojai atjungė elektros tiekimą į pastotę, apžiūrėjo ir įvertino situaciją. Pačiam transformatorinės pastatui žalos nepadaryta. Darbuotojai žadėjo viską sutvarkyti ir elektros tiekimą atnaujinti per maždaug keturias valandas.

Elektra buvo dingusi įvairiose gamyklose, dirbtuvėse ir biuruose, esančiuose tarp Lakūnų ir Kareivių gatvių, tame tarpe ir Rimi bei Norfa parduotuvėse,  Statoil   degalinėje, McDonald's greito maisto restorane. Taip pat neveikė ir visi šiose gatvėse esantys šviesoforai“, – rašė redakcijai skaitytojas.

Ikrauk.lt susisiekė su LESTO atstovu Ervinu Pareigiu, kuris paaiškino rytinius įvykius. Anot atstovo, elektra dingo apie 10:30 val., jos neteko 1400 vartotojų. Paskutiniam iš jų elektra vėl įjungta 11:50 val.

Elektra vartotojams dingo dėl gedimo vidutinės įtampos tinkle. "Priežastys kol kas nėra aišios, jos paaiškės po tyrimo. Šiuo metu vyksta remonto darbai", - patikino E.Pareigis.

Vyras patikino, jog rimto sprogimo nebuvo, tačiau arti įvykio vietos gyvenantiems žmonėms galėjo pasirodyti, kad kažkas sprogo, mat trumpo sujungimo garsai išties primena sprogimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius