Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 15

Ikrauk.lt skaitytojo informacija: pajūryje gali būti apie 50 tonų kritusių vabzdžių

Naujienų portalas 15min.lt šeštadienį pranešė apie poilsiautojų Lietuvos pajūryje bėdas – nemalonumus paplūdimiuose kelia karkvabalių spiečius. „Šeštadienį pajūryje apsilankę...

Naujienų portalas 15min.lt šeštadienį pranešė apie poilsiautojų Lietuvos pajūryje bėdas – nemalonumus paplūdimiuose kelia karkvabalių spiečius.

„Šeštadienį pajūryje apsilankę poilsiautojai raukėsi – pliažuose juos pasitiko nemalonus kvapas. Papūtus vėjeliui nuo jūros vis nemaloniai padvelkdavo dvėseliena. Paaiškėjo, kad smarvę skleidžia krūvos kritusių karkvabalių, kuriuos bangos išmetė į krantą. 

Karkvabalių itin daug Kuršių nerijoje, Smiltynėje, paplūdimiuose prie Klaipėdos. Skaičiuojama, kad pajūryje gali būti apie 50 t kritusių vabzdžių.

Kaip teigė uostamiesčio skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki, gelbėtojai šeštadienio vakarą važiuos rinkti karkvabalių. Komunalininkai ketina valyti ir paplūdimius Melnragėje, Giruliuose. Kuršių nerijoje jau buvo surengta vieša talka, per kurią surinkti maišai vabalų“, – rašė 15min.lt.

Palangoje geriau

Nors Palangos paplūdimyje karkvabalių taip pat daug, poilsiautojams bėdų jie nekelia – šie tiesiog „peršoka“ eilę vabalų, nusidriekusią per kelis metrus nuo jūros, ir skuba maudytis. Blogo kvapo dėl vabalų čia beveik nėra – kairėje tilto pusėje jokios smarvės visai nesijaučia, dešinėje yra vietų, kur nemalonus kvapas išties juntamas.

Vabalai spiečiasi į krūvą, yra skraidančių aplink. Žmonės, kaip ir sakiau, perdėm didelės bėdos iš to nedaro, nors ir įdomu, kas turėtų pasirūpinti, kad vabalai „po kojom nesimėtytų“.

Šiaip šiuo metu poilsiautojų Palangoje neatrodo daug, dugiausia šeimos su vaikais ar paaugliais. Poilsiautojai džiaugiasi gražiu, šiltu, saulėtu vasarišku savaitgalio oru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius