Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 11

Premjeras A.Kubilius: „Pasieksime daugiau, jei būsime dinamiški ir nebijosime keistis“

Premjeras Andrius Kubilius VU Tarptautinio verslo mokyklos studentams skaitė paskaitą „Lietuva 2030: žvilgsnis į ateitį“.
Temos: 1 Premjeras

Lietuva yra dinamiška, kūrybinga, patraukli investicijoms šalis, kurioje gyvena išsilavinę ir užsienio kalbas mokantys žmonės, todėl gali tapti pirmaujančia valstybe. Tačiau norint tokia būti, pirmiausiai tuo turi patikėti patys lietuviai. Kartais užsieniečiai mumis tiki labiau nei mes patys savimi. Tokias mintis išsakė Lietuvos premjeras Andrius Kubilius Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos (VU TVM) studentams, kuriems skaitė paskaitą „Lietuva 2030: žvilgsnis į ateitį“.

Pasak premjero, pastarieji dvidešimt metų mūsų šaliai buvo kupini permainų, tačiau daugelį dalykų priėmėme kaip savaime suprantamus. Kalbėdamas apie ateinančius du dešimtmečius premjeras pabrėžė, kad tik būdami dinamiški ir nebijodami keistis, galėsime pasiekti aukštumų.

Kas mūsų laukia artimiausius dvidešimt metų? „Pirmininkausime Europos Sąjungai, įsivesime eurą ir tapsime aukštųjų technologijų šalimi. Investuotojams visuomet daro įspūdį tai, kad net 40 proc. 25–34 metų jaunimo turi aukštąjį išsilavinimą, 90 proc. gyventojų moka bent vieną užsienio kalbą. Neabejoju, kad ir mūsų krepšininkams pavyks iškovoti ne vieną pergalę čempionatuose“, – prognozavo premjeras A.Kubilius.

Nuo 1980 m. pasaulis kas dešimtmetį susiduria su kokia nors krize, todėl iš šios krizės turi pasimokyti tiek Lietuva, tiek visas pasaulis. „Visi turime padaryti tam tikras išvadas. Kodėl estams krizę išgyventi lengviau? Todėl, kad jų finansų politika buvo protingesnė. Ateinantį dvidešimtmetį visuomenėse ir tautose vyks dinaminė kaita, lauks dideli iššūkiai, o sprendžiant problemas reikės kūrybiškumo. Net ir būdami Europos Sąjungos nariais negalime nieko nedaryti ir galvoti, kad visos problemos bus išspręstos Briuselyje. ES nėra labai dinamiška institucija, todėl būdami veržlesni galime daug daugiau laimėti“, – VU TVM studentams kalbėjo premjeras.

Jis pridūrė, kad teigiami atsiliepimai apie Lietuvą prestižiniuose užsienio leidiniuose, pavyzdžiui, „Forbes“, rodo, kad einame teisingu keliu, gebame greitai priimti teisingus sprendimus. „Kaip parodė patirtis, mažinti išlaidas iš karto buvo teisingas žingsnis. Kitos šalys tai turi daryti ir daro dabar“, – priminė A.Kubilius.

Studentai domėjosi ir kokia yra premjero nuomonė apie progresinius ir turto mokesčius, emigraciją ir užsieniečių imigraciją į Lietuvą, kokia reforma laukia SODROS, kokiomis priemonėmis būtų galima sumažinti nedarbą, kokios yra studentų perspektyvos. Premjeras studentams, baigus studijas, rekomendavo keletą metų pasižvalgyti po pasaulį, o po to grįžti Lietuvą.

Julius Niedvaras, VU Tarptautinio verslo mokyklos direktorius, sako norintis, kad jo vadovaujamos mokyklos studentai gautų kuo daugiau naudingų praktinių žinių, o baigę studijas suvoktų, kokiomis aktualijomis gyvena šiandienos verslas, žinotų, kur kreiptis norint išspręsti vieną ar kitą problemą, todėl Karjeros centras nuolatos rengia paskaitas ar diskusijas svarbiomis akademinei ir verslo bendruomenei temomis.

„Po šio neeilinio susitikimo su premjeru ir jo paskaitos studentams tikriausiai kilo daug įvairiausių minčių ir idėjų, kuo jie galėtų užsiimti baigę studijas. Net neabejoju, kad jaunuoliai kitomis akimis pažvelgs į šalį, kurioje gyvena, o mintys apie emigraciją, jei tokių ir buvo, nešmėkščios jų galvose“, – kalbėjo J.Niedvaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius