-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 30

Prie Lietuvos banko Kaune – eilės žmonių su maišeliais litų ir centų

Kauniečiai skuba išsikeisti sukauptus metalinius litus ir centus į eurus – dėl to prie Lietuvos banko kas rytą rikiuojasi keliasdešimtiems žmonių eilės.
Prie Lietuvos banko Kaune žmonių eilės
Prie Lietuvos banko Kaune žmonių eilės / Skaitytojos Jūratės nuotr.

„Kaip ir kasdien, antradienį eidama į darbą pamačiau eilę prie Lietuvos banko. Dauguma rankose laiko maišelius su centais ar litais“, – rašo nuotrauką į portalą atsiuntusi Jūratė.

Lietuvos bankas darbą pradeda 9 val. Tačiau paskutinėmis šių metų dienomis eilės žmonių prie banko pastato išsirikiuoja dar prieš darbo dienos pradžią. 

„Atsinešiau maišelį metalinių litų. Kiek jų čia – nežinau. Tiesiog, surinkome visus, kuriuos turėjome, nes norime Naujus metus pasitikti su eurais“, – sakė maždaug 50 žmonių eilėje antradienio rytą sutikta kaunietė Agnė. Kioską turinti ir jame prekiaujanti moteris pasakojo, kad vieną „partiją“ metalinių litų į Lietuvos banką jau atnešė lapkritį. Dabar surinko paskutinius. 

„Žinau, kad tai padaryti bus galima ir sausį, bet norime pasiruošti iš anksto. Manau, eilių bus tuomet“, – sakė smulkioji verslininkė. 

Skaitytojos Jūratės nuotr./Prie Lietuvos banko Kaune žmonių eilės
Skaitytojos Jūratės nuotr./Prie Lietuvos banko Kaune žmonių eilės

Ištuštinti pinigines nuo litų kauniečiai bandė ir kitur. Savotišku anekdotu gali tapti istorija, kaip Kauno „Akropolyje“ antradienį litais buvo užkimštas SEB Vilniaus banko bankomatas.

„Žmonės, nebeturėdami fantazijos, kur čia dar galima padėti tuos litus, sugrūdo juos į pinigus priimantį SEB bankomatą ir prikimšo jį iki nusmigimo. Nežinau, ar dar kada nors gyvenime pamatysiu, kaip žmonės pinigais užkemša bankomatą“, – apie prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ matytą vaizdą pasakojo kaunietis Raimondas.

Apie tai, kad pastaruoju metu keturis kartus padaugėjo į bankomatus įmokamų litų, anksčiau pranešė ir SEB Vilniaus bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius