Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 22

Psichologijoss perlai

Mokslas dideliais žingsniais keliauja pirmyn suteikdamas beveik neaprėpiamus žinojimo klodus
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Mokslas dideliais žingsniais keliauja pirmyn suteikdamas beveik neaprėpiamus žinojimo klodus. Žmogus priklausomas nuo žinių, neturėdami supratimo, negalėtume vadintis individais. Ir visgi ar mes suvokiame patį žmogų? Ar mokslas gali numatyti stebimo objekto tolimesnius žingsnius? Psichologija ir žmogus.
Psichologija, psichiatrija nėra universalūs mokslai, kurie gali parodyti žmogui kas slypi mumyse pačiuose. Mokslas nepaaiškina pagrindinės žmogaus problemos, jis nesiekia taip giliai. Normalus – nenormalus, kriterijai negali būti nustatomi. Sutrikimas nustatomas įstatymo pažeidimo tvarka, todėl kiekvienas žmogus turi galimybę prisikabinti vienokio ar kitokio sutrikimo etiketę. Tam tikri žmogaus veikimo principai,  pristatomi kaip, - asmens psichikos sutrikimai, psichozės, įvairių būsenų neurozės, fobijos, manijos.  Tai atrasti galima visuose genotipuose, arba kitaip tariant pačiame asmenyje ir asmenyse. Užslėpti kompleksai, kurie kaip variklis veda žmogų pirmyn, nusėdę genetikos koduose. Visam tam veikiant, ypatingai priklausomai nuo aplinkos indikacijos, įsirėžia į žmogaus smegenis, apjuosdamos visa centrinę nervų sistemą ir patį kūną, - jutimines percepsijas - mąstymo išėjimus. Bendri simptomų bruožai nustatomi įžvelgiant gyvenimo tendencijų aspektus. Depresija, nerimas, nerviniai protrūkiai jau rodo žmogaus sutrikimus. Alkoholio vartojimas, vaistai, narkotikai pastato į rizikos faktorių, kurie gali lemti pagrindinių priežasčių atsiradimą. Organizmas patiria begale stresorių iš aplinkos. Genotipas, archetipas, kurį žmogus atsineša iš paveldėjimo, gali nurodyti dar sunkesnes sutrikimų formas. Baisu būti apšauktu bepročiu, neigimas dar labiau sužadina aplinkos neigiamo poveikio skverbimąsi į vidų. Nėra apybraižos žodžiams normalus – nenormalus. Yra tik principai, - savo valios principu neužgožimas aplinkos laisvos valios principo. Kol tai tarpusavyje sąveikauja, tol išlaikoma harmonija, tol suprantama, kad viskas įstatymiškai. Žmogaus smegenys – sudėtingas mechanizmas, įnešta klaida sudaro nepataisomą žalą ir žmogus tampa žlugęs. Aplink kurtas pasaulis subyra. Mokslas nepateikia atsakymo, jis tik sprendžia veikimo lygtis. Suvokimo raktas paslėptas pačiame žmoguje, atradimas To sunkus, kartais neįmanomas.

Mokslas yra pažanga, tobulėjimas, bet ne visa ko, kas slypi žmoguje ir aplink jį, galutinis suvokimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius