Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 03

Reabilitacinė stovykla – dovana ligoniukams

Praėjusį savaitgalį nuaidėjus Druskininkų miesto šventei, miestelėnų veidų neapleidžia šypsenos. Mieste skamba vaikų juokas, kuriuos į keturių dienų stovyklą sukvietė labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Dovana

Praėjusį savaitgalį nuaidėjus Druskininkų miesto šventei, miestelėnų veidų neapleidžia šypsenos. Mieste skamba vaikų juokas, kuriuos į keturių dienų stovyklą sukvietė labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“. Socialiai remtinų šeimų vaikai, kuriuos negailestingai palietė tuberkuliozės liga, atranda gražiausias Lietuvos kurorto vietas, mokosi amatų, bei dalyvauja įvairiose sportinėse varžybose, viktorinose. Kiekviena vaikų diena yra kupina naujų potyrių ir atradimų. Jie jau spėjo patirti ekstremalius nuotykius ir kaip reikiant padėti vieni kitiems įveikiant kliūtis besikarstant lynais ištemptais tarp medžių kurorte įsikūrusiame nuotykių parke. Taip pat pasilepinti vandens parko teikiamais malonumais, sužinoti vilnos vėlimo paslaptis, kaip iš molio pagaminti nuostabų keramikos gaminį ar kaip indėnai kepa duoną ir kodėl nešioja papuošalus, ir kokios jų reikšmės. „Saulės smilčių“ stovykla atkreipė ir „Bike Show Millenium“ organizatoriaus J. Urbaičio dėmesį, kuris vaikučius pakvietė birželio 4 d. atvykti į Kauną ir pamatyti įspūdingą reginį, kurio metu jie bus supažindinti su moto pasauliu.

Kaip teigia fondo vadovė Inga Bulotienė, norint užkirsti kelią pavojingai ligai, yra būtina reabilitacija, kurios šiuo metu Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos nekompensuoja, o dauguma vaikų dėl šeimos socialinės ar finansinės padėties tiesiog neišgali apsimokėti. Taip pat dauguma iš šių vaikų neturi palankių sąlygų lankyti meninio ugdymo užsiėmimus, muziejus, nuvykti į kitus Lietuvos miestus, susipažinti su Lietuvos istorija ir regionų kultūriniu paveldu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius